Mitykóban megvolt a mersz

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 16:56
Címkék
A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.huA korábban Grúziaként, manapság már Georgiaként jegyzett kaukázusi ország harmadik legnagyobb városa, Batumi ad otthont a múlt hét vége óta a felnőtt súlyemelők idei kontinensviadalának. A magyar válogatott három tinédzserének egyike, a 18 esztendős kecskeméti Mitykó Veronika a 11. pozícióban zárt, öt vetélytársát megelőzve. Ez egyértelműen tisztes helytállás, bár előbb is végezhetett volna, ha...Jancsó Kornél – utanpotlassport.huA korábban Grúziaként, manapság már Georgiaként jegyzett kaukázusi ország harmadik legnagyobb városa, Batumi ad otthont a múlt hét vége óta a felnőtt súlyemelők idei kontinensviadalának. A magyar válogatott három tinédzserének egyike, a 18 esztendős kecskeméti Mitykó Veronika a 11. pozícióban zárt, öt vetélytársát megelőzve. Ez egyértelműen tisztes helytállás, bár előbb is végezhetett volna, ha...

 

Mitykó Veronika 11. lett élete első felnőtt Európa-bajnokságán Fotó: koroshircentrum.hu
Mitykó Veronika 11. lett élete első felnőtt Európa-bajnokságán Fotó: koroshircentrum.hu

Mitykó Veronika 11. lett élete első felnőtt Európa-bajnokságán • Fotó: koroshircentrum.hu

 

Ha például ő és mestere, Bálint Csaba – a nagyobb biztonságot szem előtt tartva – első fogásra kisebb súlyt választ. Mert akkor nem ötvenszázalékos mérleggel (hatból három jó gyakorlattal) fejezi be a viadalt, hanem jó eséllyel több sikeres fogást bemutatva. Csakhogy akkor meg nem lehetne dicsérni őket a bátorságukért, merthogy már szakításban egyetlen kilóval országos juniorcsúcsa alatt választották meg a kezdősúlyt Veronikának. Aki nagyszerűen mutatkozott be, hogy aztán 86-on hibázzon... Ám éppen az említett kurázsi segített, amikor is nem ugyanarra a koloncra jött ki utolsó kísérletére, hanem 87 kilogrammra. És azt már megcsinálta! Ezzel egyrészt 11. lett szakításban, másrészt hatalmasat javított a junior korosztályban 84 kilóval tartott országos csúcsán, amelyet amúgy – töretlen fejlődést mutatva – március közepén, a szombathelyi Savaria Kupán állított fel.

Lökésben sem éppen az alibizés jegyében versenyzett: ott a 101 kilóra jött ki elsőre, és nagyon szép mutatvánnyal rukkolt elő. Kár, hogy a folytatásra elfogyott az erő, meg talán az összpontosítás is gyengült, mert a 104 kg – a szintén általa tartott magyar korosztályos rekord – két ízben is kifogott rajta. Ezáltal a fogásnemi rangsorban a 13. lett, összetettben pedig – a szakításhoz hasonlatosan – a 11. pozíciót érdemelte ki 188 kilogrammal, az országos csúcsáéval megegyező eredménnyel.

Mivel karrierje első felnőtt Eb-je volt a batumi, bizonyosak lehetünk benne: lesz ez még jobb is helyezésben és kilókban mérve egyaránt.

Egyéb korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik