Laser run: két arany és két ezüst az utánpótlás Eb-ről

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 18:19
Címkék
A Trion SC négy fiatalja szerzett érmet a weideni Laser Run utánpótlás Európa-bajnokságon; a juniorok között Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.

Kiválóan szerepelt a magyar Laser Run-válogatott a weideni utánpótlás Európa-bajnokságon; a fiatalok két-két arany- és ezüstéremmel zártak. A juniorok között Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.

Gaál András junior Európa-bajnok lett Weidenben
Gaál András junior Európa-bajnok lett Weidenben

Gaál András (jobbról) junior Európa-bajnok lett Weidenben

Érdekesség, hogy az összes éremszerző a Trion SC versenyzője. A szakosztály elnöke, Burcsa Szabolcs a helyszínen segíthette tanítványait. Őt kérdeztük, hogyan értékeli a látottakat:

„Népes, erős mezőny gyűlt össze, de persze, az Eb soha sem ér fel a világbajnokság színvonalához. Nem mondhatnám, hogy meglepett ez a szereplés, előzetesen is hasonlóra számítottam, hiszen rengeteg sikert értünk már el ebben a szakágban.”

Az elnök arról is beszélt, hogy Weidenben tesztversenyre is sor került:

„Úgynevezett négytusát szeretnének felvenni a 2022-es, dakari ifjúsági olimpia programjába. Ennek a próbaviadalát bonyolították le most. A tervek szerint a vívást követné az úszás nyílt vízen, és ezután jönne a Laser Run (futás és lövészet).”

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik