Labdarúgás: Zsóri Dániel a Puskás-díj legfiatalabb jelöltje

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.22. 11:49
Címkék
Több szempontból is történelmet írhat Zsóri Dániel, a Debreceni VSC 18 éves futballistája, akit első magyarként jelölt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az év góljáért járó Puskás-díjra. A fiatal magyar játékos akár a brazil Neymar rekordját is átadhatja a múltnak.

Érdekes statisztikákat tett közzé a FIFA hivatalos honlapja az Aranycsapat legendás kapitányáról elnevezett elismerés kapcsán, ebből kiderül, hogy Zsóri Dániel a Puskás-díj történetének legfiatalabb olyan jelöltje, aki felnőttmérkőzésen talált a hálóba. A debreceni támadó rendkívül emlékezetes góllal került a listára, a Ferencváros elleni rangadót ugyanis az utolsó pillanatokban döntötte el csodálatos ollózással.

Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel
Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel

Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel

A FIFA honlapja emlékeztet rá, Zsóri még meg sem született akkor, amikor a korábbi győztes, a listán idén is szereplő 37 esztendős Zlatan Ibrahimovic már a Malmö színeiben ontotta a gólokat.

Amennyiben Zsóri nyeri a díjat – amire elnézve a többi, persze ugyancsak szépségdíjas találatot –, akkor egy másik rekordot is átír, hiszen akkor ő lesz tíz évvel ezelőtt alapított elismerés történetének legfiatalabb győztese. A jelenlegi rekordot a világ legdrágább futballistája, a brazil Neymar tartja, aki 2011-ben 19 évesen és hat hónaposan kapta meg a Puskás-díjat.

A FIFA írása számos érdekességet tartalmaz, míg a jelöltek az alábbi videóban lehet megnézni.

A FIFA honlapján szeptember 1-én éjfélig lehet voksolni. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három legtöbb szavazatot kapó gól közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti át az elismerést.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik