Labdarúgás: Zsóri – 1 perc az NB I-ben, 1 gól az NB III-ban

Vágólapra másolva!
2019.10.08. 09:00
Címkék
Ismét csökkent a fiatalok játékperce a labdarúgó NB I-ben. A 7. fordulóban 298 percet töltöttek a pályán a 21 év alatti fiatalok, míg a 8. körben csak 265-öt, ami a 2. legkevesebb ebben az idényben.

A labdarúgó NB I 8. fordulója sem hozott meglepetést abból a szempontból, hogy továbbra is nagyjából ugyanazon csapatok, ugyanazon játékosai szerepelnek minden héten a 21 év alatti futballisták közül. Így az Újpest és a Mezőkövesd fővárosi, egymás elleni csatáján (1–3) nem lépett pályára egyik oldalon sem 21 év alatti magyar játékos és ugyanez igaz a Paks–Kaposvár (2–1) összecsapásra is, de ez eddig sem jellemezte ezt a két csapatot (a Kaposvárban néhány percet kaptak korábban a fiatalok).ugyanazon csapatok, ugyanazon játékosai szerepelnek minden héten a 21 év alatti futballisták közül. Így az Újpest és a Mezőkövesd fővárosi, egymás elleni csatáján (1–3) nem lépett pályára egyik oldalon sem 21 év alatti magyar játékos és ugyanez igaz a Paks–Kaposvár (2–1) összecsapásra is, de ez eddig sem jellemezte ezt a két csapatot (a Kaposvárban néhány percet kaptak korábban a fiatalok).

Zsóri Dániel góllal mutatkozott be a Mol Fehérvár NB III-as csapatában Fotó: molfehervarfc.hu
Zsóri Dániel góllal mutatkozott be a Mol Fehérvár NB III-as csapatában Fotó: molfehervarfc.hu

Zsóri Dániel góllal mutatkozott be a Mol Fehérvár NB III-as csapatában  •  Fotó: molfehervarfc.hu

Ellenben a Kisvárda–ZTE (3–3) mérkőzésen a hazaiaknál ezúttal is kezdett, igaz, most csak egy félidőt játszott a lecserélése előtt a 19 éves Kovácsréti Márk. A másik oldalon a 20. életévében járó Bolla Bendegúz is a kezdőcsapatban kapott helyet, de az 56. percben kiállították, miután egy percen belül két sárga lapot kapott. Azzal, hogy a következő fordulót eltiltás miatt kihagyja, már biztosak lehetünk benne, hogy a 9. fordulóban ismét csökkennek a fiatalok játékpercei, mint ahogy ebben a fordulóban is csökkentek azáltal, hogy Kovácsréti és Bolla is kevesebbet játszott a szokásosnál.

A DVTK–Puskás Akadémia (1–1) meccsen a hazaiaknál harmadszor volt a kezdőcsapat tagja bajnoki találkozón ebben az idényben a 19 éves Korbély Kristóf, aki 67 percet játszott a lecseréléséig. A felcsútiaknál az elmúlt hetekben megszokhattuk, hogy egy 21 év alatti fiatal kap lehetőséget, Kiss Tamás, és ő is csereként – így volt ez Diósgyőrben is, a 18 esztendős támadó ezúttal a 68. percben lépett pályára.

A Mol Fehérvár az NB I-ben először küldött pályára ebben az idényben 21 éven aluli magyar játékost, a Puskás-díjas Zsóri Dániel (18 éves) a hosszabbításban, a 94. percben állt be volt csapata a DVSC ellen. Tegyük hozzá, a csatár a Fehérvár II-ben kezdőként 69 percet játszott a Lipót Pékség SE ellen, ez volt az első meccse a csapatban és rögtön gólt is lőtt az 5–1-re elveszített találkozón (a 6. percben, a bal szélről, ötös közeléből kilőtte a hosszú felső sarkot). A DVSC-nél nem tért vissza a kezdőcsapatba Kusnyír Erik (19), aki korábban két meccsen is kezdett, de a legutóbbi két fordulóban végig a kispadon ült, nem állt be, így a debrecenieknél nem is lépett pályára 21 év alatti magyar fiatal.

Ahogy a Fradiban sem a Honvéd ellen (0–0), viszont a kispestieknél Banó-Szabó Bence kezdőként 74 percet kapott, ami ebben a fordulóban már rekordnak számított, viszont rajta kívül több fiatal már a piros-feketéknél sem kapott lehetőséget. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy egyetlen fiatal magyar játékos sem játszotta végig a 90 percet ebben a fordulóban.

Ez pedig azt eredményezte, hogy a 8. fordulóban 33 perccel kevesebb időt töltöttek a pályán a magyar fiatalok –hat csapatban, hat játékos –, mint az előzőben, ez a második legkevesebb idő ebben az évadban (a mélypontot az 5. forduló jelenti 198 perccel).

A 21 ÉV ALATTIAK JÁTÉKPERCEI A LABDARÚGÓ NB I-BEN A FIATALSZABÁLY ALAPJÁN – 2019–2020
(A 2000. január 1. után születettek játékpercei duplán számítanak.)
8. FORDULÓ
DVTK: 67 (perc)x2
Kisvárda: 45x2
Bp. Honvéd: 74
ZTE: 56
PAFC: 22
Mol Fehérvár: 1x2
A játékosok sorrendje
Banó-Szabó Bence: 74
Korbély Kristóf: 67
Kovácsréti Márk: 46
Bolla Bendegúz: 55
Kiss Tamás: 22
Zsóri Dániel: 1

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik