A hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornájára készülő leány U17-es labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovinában tartja főpróbáját. Schumi Dorottya szövetségi edző csapata kedden először csapott össze a hazaiak korosztályos gárdájával – legközelebb csütörtökön játszik egymással a két együttes –, és már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést.

u17-2

 •  Forrás: mlsz.hu

Az MTK Hungária FC játékosa, Pápai Emőke a 4. percben büntetőt harcolt ki, majd magabiztosan értékesítette azt. Az első félidőben ezt követően gól már nem esett, ám a magyar csapat annak ellenére igyekezett dominálni, hogy kifejezetten hosszú és fárasztó utazáson esett át hétfőn. Az magyarok játékába több hiba is becsúszott, de a második félidőben mégis sikerült megduplázni az előnyt. Ismét Pápai volt eredményes.

A Mészöly Focisuli 16 esztendős játékosa a válogatott igazi erősségévé nőtte ki magát, de nem csak a nemzetközi színtéren, hanem a klubcsapatában is ontja a gólokat. A tavalyi idényben 20 mérkőzésen 42-szer talált kapuba az U19-es leány első osztályban, így toronymagasan lett gólkirály, és ezt a szezont is remekül kezdte, ugyanis három nappal ezelőtt a Puskás Akadémia elleni 7–1-es győzelemből három góllal vette ki a részét.

A folytatásban Lovász Dorina is betalált, míg a bosnyákoknak a hajrában csak a szépítésre futotta, így 3–1-re nyert a magyar csapat.

„A mutatott játékkal nem vagyok teljesen elégedett. Remélem, hogy a következő találkozó jobban sikerül. Lesz egy napunk pihenni, picit frissíteni a csapaton. A helyzetkihasználásunkon továbbra is javítanunk kell, de a magabiztos védelmünk jól teljesített – nyilatkozta Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

A lányok csütörtökön újra pályára lépnek a házigazdák ellen, majd az október eleji Eb-selejtező egyik helyszínén, Bükön edzőtáboroznak három napig.

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 1–3 (0–1)
Magyarország:
 Borók Dorina – Vida Boglárka, Németh Diána, Sain Anna, Vigh Patrícia (Lovász Emma, 45.) – Savanya Csilla (Antalicz Alexandra, 62.) – Siber Glória (Siber Szófia, 78.), Bokor Blanka (Benke Dorka, 62.), Mészáros Cecília (Csizmadia Zsófia, 78.), Székely Zsuzsanna – Pápai Emőke.
Gólszerzők: Pápai (4. perc, büntetőből és 56.), Lovász (62.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport