Az októberi Eb-selejtezőket megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén lépett pályára Szkopjéban az U17-es magyar fiúválogatott (fontos leszögezni: ez nem az októberi U17-es vb-re készülő csapat, mert azon a tornán valójában már az U18-as válogatott vesz részt), amely kedden már játszott egy meccset a macedónokkal, akkor 0–2-ről egyenlítve 2–2-es döntetlent ért el. A két csapat csütörtöki meccsén azonban már sokkal meggyőzőbb játékkal rukkolt elő a magyar csapat.

A magyar U17-es válogatott a második szkopjei meccsét megnyerte Fotó: mlsz.hu

A magyar U17-es válogatott a második szkopjei meccsét megnyerte  •  Fotó: mlsz.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozó előtt Németh Antal szövetségi edző több helyen is változtatott a keddi kezdőcsapaton, és sokkal jobban kezdték a fiúk találkozót, mint két nappal korábban. Akkor 12 perc alatt két gólt kapott a magyar csapat, most viszont a 16. percben  egy szép akciót követően Kovács Mátyás találatával megszerezte a vezetést: a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (0–1).

A mieink a meccs nagy részében irányították a játékot, a hazaiak nem jelentettek különösebb veszélyt a magyar kapura. A második félidőben volt egy rövid periódus, amikor a macedónok fölénybe kerültek, de gólhelyzetbe továbbra sem kerültek. A 83. percben egy letámadást követő labdaszerzés után Sós Máté emelt a kifutó kapus fölött a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt (0–2).

„Az első mérkőzésen valamivel jobban játszottunk, de ezúttal stabilabb volt a védekezésünk, nem kaptunk elkerülhető gólokat, így sikerült megnyernünk az összecsapást. Sikeres túrán vagyunk túl, sikerült játékban előrelépnünk, és a csapat ideális összetételét illetően is tisztább lett a kép. Még lesz egy kétnapos edzőtáborozásunk az Eb-selejtezők előtt, ezen igyekszünk tovább csiszolni a játékunkat, így felkészülten vághatunk neki az októberi, fehéroroszországi selejtezőknek” – értékelt a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Észak-Macedónia-Magyarország 0–2 (0–1)

Magyarország: Senkó Zsombor (Kovács Marcell, 46.) - Vámos Gergő (Németh Dániel, 46.), Török Kevin, Mayer János, Szujó Attila, Fűzfői Márk (Helembai Márk, 30.) - Sztojka Dominik (Bartha Botond, 46.), Kispál Tamás (Horváth Artúr, 79.), Farkas Botond (Sós Máté, 65.)- Kovács Mátyás, Varga Donát (Puskás Zsombor, 79.)
Gólszerzők: Kovács Mátyás  (16.), Sós Máté (83.)

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport