Labdarúgás: ők alkothatták volna Gera Zoltán U21-es válogatottját

P. K. utanpotlassport.huP. K. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.31. 14:02
Címkék
Az eredeti tervek szerint a napokban két felkészülési mérkőzést is játszott volna Gera Zoltán U21-es válogatottja. A találkozók elmaradtak, de a tavaszi forma alapján érdemes megvizsgálni, kik alkothatták volna a szövetségi edző keretét.

Ha nincs a koronavírus-járvány, akkor ehelyütt jó eséllyel most a visszapillantó cikk sorai állnának, amelyben Gera Zoltán szövetségi edző összegezhetné az U21-es válogatott Finnország és Oroszország elleni mérkőzését. Az eredeti tervek szerint ugyanis a korosztályos válogatott spanyolországi edzőtábor keretében március 26-án előbb az északiakkal, majd 30-án az oroszokkal mérkőzött volna meg. A meccsek elmaradtak, így csak azt tudjuk megvizsgálni, hogy a tavaszi forma, illetve a korosztályos együttes legutóbbi, márciusi összetartása alapján kik azok a játékosok, akik szerepet kaphattak volna.Gera Zoltán szövetségi edző összegezhetné az U21-es válogatott Finnország és Oroszország elleni mérkőzését. Az eredeti tervek szerint ugyanis a korosztályos válogatott spanyolországi edzőtábor keretében március 26-án előbb az északiakkal, majd 30-án az oroszokkal mérkőzött volna meg. A meccsek elmaradtak, így csak azt tudjuk megvizsgálni, hogy a tavaszi forma, illetve a korosztályos együttes legutóbbi, márciusi összetartása alapján kik azok a játékosok, akik szerepet kaphattak volna.

Gera Zoltán legutóbb februárban találkozhatott az U21-es válogatott tagjaival Fotó: mlsz.hu
Gera Zoltán legutóbb februárban találkozhatott az U21-es válogatott tagjaival Fotó: mlsz.hu

Gera Zoltán legutóbb februárban találkozhatott az U21-es válogatott tagjaival  •  Fotó: mlsz.hu

„Örülök, hogy új játékosokat, köztük néhány fiatalabb labdarúgót is meg tudtunk nézni, ráadásul a három nap alatt többen közülük bizonyították, hogy érdemes számolni velük a jövőben. Hosszabb ideje nem találkoztunk a keret tagjaival, ezért hasznos volt, hogy felfrissíthettük a korábban gyakorolt taktikai elemeket” – fogalmazott Gera Zolán az mlsz.hu-nak még a februári összetartást követően. Akkor akeretből sérülés, betegség és klubkötelezettségeik miatt többen hiányoztak, ott voltak viszont 2001-es születésű labdarúgók, akik ősszel még az U19-es válogatottban szerepeltek.

Amióta Gera Zoltán irányítja az U21-es válogatottat azóta hat meccsen egyszer sem győzött a csapat, és ami a leginkább elgondolkodtató, hogy a hat találkozón mindössze két gólt szerzett és két iksz mellett négyszer is vereséget szenvedett. A kevés gól miatt a támadósorban már a februári összetartás alatt jelentős változásokat eszközölt Gera Zoltán. Bekerült a csapatba a tavasszal a DVTK-ban folyamatosan szereplő szélső, Kiss Tamás, a Fehérvárban az NB I-ben bemutatkozott csatár, Szabó Levente, az NB II-es Budafokban tavasszal két gólt szerző támadó, Skribek Alen és az ugyancsak másodosztályú Haladásban idén öt gólt elérő Tóth-Gábor Kristóf. Ők alighanem a spanyolországi túrán is bizonyíthattak volna, akárcsak a Skribekhez hasonlóan a Budafokban szereplő Szabó Máté, aki a februári összetartáson is részt vett.

A középpályán szerepet kaphatott volna a ferencvárosi Szánthó Regő, aki a legutóbbi, Ausztria elleni találkozón nem játszott és ugyancsak a középpályára bekerülhetett volna a fehérvári Nyári Patrik, aki az U21-es válogatottban még nem játszott, de Szánthóhoz hasonlóan tavasszal bemutatkozott az NB I-ben. A keret többi tagja ezúttal is a Gera Zoltánnál már szerepelt játékosok közül kerülhetett volna ki.

Ami jól látszik, hogy az U21-es válogatott magját hosszú távon és a várhatóan a jövő évi, Szlovéniában és Magyarországon sorra kerülő korosztályos Eb-n is (amelynek jövő júniusi, eredeti időpontja a 2021-re halasztott felnőtt Eb miatt változni fog, de az új időpont még nem ismert) a Demjén Patrik, Bolla Bendegúz,Szalai Attila, Tóth Bence, Tajti Mátyás, Schäfer András, illetve a keretbe most visszakerült Kiss Tamás alkothatják. Ez a sor egészülhet ki a jelenleg sérült Banó-Szabó Bencével (ő a sérülése miatt biztosan nem utazhatott volna Spanyolországba), az ősszel a korosztályos válogatottban góllal bemutatkozott Szőke Adriánnal és azon, az U21-es válogatott újoncokkal, akik a februári összetartás során meggyőzték Gera Zoltánt. Persze, utóbbiak névsora még sokszor módosulhat az Eb-ig, az aktuális forma és a felkészülési meccseken nyújtott teljesítmény függvényében.

EZ LEHETETT VOLNA GERA ZOLTÁN MÁRCIUSI KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám (Duna-Aszfalt)
Hutvágner Gergely (Siófok)
Védők:
Varjas Zoltán (Komárno)
Kovács Krisztián (Győri ETO)
Szűcs Kornél (DVTK)
Tóth Bence (Vasas)
Gergényi Bence (FC Lendva)
Bolla Bendegúz (ZTE)
Szalai Attila (Apollon Limassol)
Nagy Zsombor (MTK)
Középpályások:
Csonka András (Ferencváros)
Hidi M. Sándor (Vasas)
Kovács Milán (Vasas)
Nyári Patrik (Mol Fehérvár FC)
Szánthó Regő (Ferencváros)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin)
Schäfer András (DAC)
Szőke Adrián (Heracles)
Támadók:
Skribek Alen (Budafok)
Szabó Levente (Mol Fehérvár FC)
Kiss Tamás (DVTK)
Szabó Máté (Budafok)
Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik