Labdarúgás: megnyerte első nemzetközi meccsét az U15-ös válogatott

Vágólapra másolva!
2019.11.07. 20:51
Címkék
A Németh Antal vezette U15-ös labdarúgó-válogatott Fehéroroszországban szerepel a korosztályos Development-tornán. A magyar fiatalok első nemzetközi mérkőzésükön higgadtan végezték el a tizenegyeseket Örményország ellen.

A minszki Development-tornán szereplő U15-ös labdarúgó-válogatott az első fordulóban végig uralta a játékot az örmények ellen. A szövetség beszámolója szerint a csapat minden poszton ellenfele fölé tudott nőni, de a támadások befejezésénél rendre hiba csúszott a számításokba. A pontatlanságok miatt sorra maradtak ki a nagy helyzetek.

u15-2 mlsz
u15-2 mlsz

 •  Forrás: mlsz.hu

Az első nemzetközi, válogatott mérkőzésén pályára lépő korosztályos együttes az első félidő utolsó perceiben egy labdaszerzésből törhetett kapura. Az oldalra kipasszolt labdát a tizenhatos magasságában kapta László Máté, akinek tizennégy méteres lövésénél a kapufa is segített (1–0).

Az örmény csapat egy komolyabb kapura lövésig jutott a találkozón, amit Pécsi Ármin bravúrral hárított. Az egyenlítés mégis összejött, az ellenfél büntetőből volt eredményes.

Az 1–1-es végeredmény azt jelentette, hogy tizenegyeslövésekkel dől el a mérkőzés. A magyar fiúk magabiztosan mind az ötöt értékesítették, ellenfelük második rúgását viszont Pécsi kivédte. Az így megszerzett győzelemért két pont jár a tornán.

Sajnálom a fiúkat, hogy az első válogatott meccsükön nem tudtak a rendes játékidőben nyerni. Elkapkodták a lehetőségeket, technikai hibák, pontatlanságok csúsztak be, máskor meg az önfeláldozóan védekező örményeken akadtak el a támadások. A játékosok sokat dolgoztak a győzelemért, a befejezéseket kell még gyakorolni. De a kvalitás megvan bennük, a csapat jobban futballozott ellenfelénél. A fiúk először játszottak nemzetközi meccset, először hallgathatták a pályán a Himnuszt, és ha legközelebb higgadtabban futballoznak, az ilyen mérkőzéseket meg fogják nyerni. Azért is hasznos ez az út, mert sok tapasztalatot szereznek”– fogalmazott a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

Örményország–Magyarország(0–1) 1–1, tizenegyesekkel 4–5
Gólszerző: László Máté
Magyarország: Pécsi Ármin– Kundrák Adrián, Kokovai Csongor, Szabó Tibor, Kovács Patrik– Bodnár Gergő,Bachesz Edvin (Szűcs Tamás, 60.) – Csatári Kevin (Papp Csongor, 60.), László Máté, Major Marcell, Varga Balázs

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik