Labdarúgás: megkezdődött az ifi BL is, egyelőre két magyar játékossal

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 14:33
Címkék
Az „igazi", a felnőtt Bajnokok Ligája mellett az ifi BL, hivatalos nevén az UEFA Ifjúsági Liga csoportküzdelmei is megkezdődtek a héten. Az elitben viaskodó klubok U19-es (fiók)csapatai összesen 3 magyart foglalkoztatnak, közülük azonban csak kettő, Major Sámuel és Németh András játszott az első fordulóban, éppen egymás ellen. A bajnoki ág (benne az MTK-val) egyenes kieséses párharcai csak októberben rajtolnak.

A sztárok árnyékában szépen csendben azUEFA Ifjúsági Ligában is beindult a nagyüzem: a felnőttek mérkőzéseinek első körös lekopírozásában kedden a Salzburg–Genk meccsen két korosztályos magyar válogatott játékos is pályára lépett: a hazaiaknál a 17 éves Major Sámuel a 90. percben állt be csereként, a vendégeknél a 16 esztendős Németh András kezdett, a 66. percben lecserélték. A pályán tehát nem találkoztak egymással, de sebaj: ha bekerülnek Preisinger Sándor U18-as vb-keretébe, akkor Brazíliában még bőven lesz alkalmuk élvezni egymás társaságát. Major Sámuel a 90. percben állt be csereként, a vendégeknél a 16 esztendős Németh András kezdett, a 66. percben lecserélték. A pályán tehát nem találkoztak egymással, de sebaj: ha bekerülnek Preisinger Sándor U18-as vb-keretébe, akkor Brazíliában még bőven lesz alkalmuk élvezni egymás társaságát.

Major Sámuel (labdával) az egyike a három magyarnak, aki légiósként szerepel az ifi BL-ben Fotó: Major Péter
Major Sámuel (labdával) az egyike a három magyarnak, aki légiósként szerepel az ifi BL-ben Fotó: Major Péter

Major Sámuel (labdával) az egyike a három magyarnak, aki légiósként szerepel az ifi BL-ben  •  Fotó: Major Péter

A két hazánkfia egyébként nem is olyan régen már megküzdött egymással légiósként: az áprilisi Wambo-kupa döntőjében3–1-re az osztrák bikák utánpótláscsapatának magyarja örülhetett jobban. Ezúttal viszont 1–1-es döntetlennel zártak a felek.

Visszatérve azonban az ifi BL-re: acsoportkörben szereplő csapatoknak a sorozatra benevezett keretében még egy magyart találunk, ám a Juventus 16 éves kapusa, Senkó Zsombor az Atlético Madrid ellen 4–0-ra megnyert idegenbeli találkozón nem szerepelt a meccskeretben.

Az UEFA Ifjúsági Liga egyenes kieséses rendszerben folyó bajnoki ága október 2-án kezdődik, az U19-es magyar bajnok MTK a bosnyák Zrinjski Mostarral találkozik. A felnőtt BL sorsolásával megegyező csoportkörös ág és a bajnoki ág csapatai jövőre, a csoportkör decemberi zárása után találkozhatnak. Az MTK-nak addig két párharcot kell megnyernie.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-csoport: FC Bruges (belga)–Galatasaray (török) 3–2; Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 1–2
B-csoport: Olympiakosz Pireusz (görög)–Tottenham Hotspur (angol) 1–1; Bayern München (német)–Crvena zvezda (szerb) 0–0
C-csoport: Dinamo Zagreb (horvát)–Atalanta (olasz) 1–0; Sahtar Doneck (ukrán)–Manchester City (angol) 1–3
D-csoport: Atlético Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 0–4; Bayer Leverkusen (német)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–2
E-csoport: Napoli (olasz)–Liverpool (angol) 1–1; Salzburg (osztrák)–Genk (belga) 1–1
F-csoport: Inter–Slavia Praha 4–0; Dortmund–Barcelona (spanyol) 2–1
G-csoport: Lyon–Zenit 4–2; Benfica–Leipzig 2–1
H-csoport: Chelsea–Valencia 3–3; Ajax–Lille 4–0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik