Labdarúgás: megalakul a leány U15-ös válogatott

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 17:32
Címkék
Az első U14-es régiós projekt folytatásaként edzőtáborozott Telkiben az a 32 tehetséges lány, akikből az első magyar U15-ös válogatott fog kialakulni – adja hírül az mlsz.hu. A játékosok mind edzésmunkájukkal, mind hozzáállásukkal nagyon kedvező benyomást tettek edzőikre és Markó Edina szövetségi kapitányra is, aki a kiválasztást segíti.

Az UEFA és az MLSZ szakemberei tavaly közösen térképezték fel az ország U14-es lány focistáit. Az európai szövetség részéről a német Margret Kratz, itthon pedig Markó Edina szövetségi kapitány koordinálta a programot, amely keretébenaz országot négy régióra osztva – és mindegyiket két edző szakértelmére bízva – alakultak ki az U14-es régiós válogatottak.Margret Kratz, itthon pedig Markó Edina szövetségi kapitány koordinálta a programot, amely keretébenaz országot négy régióra osztva – és mindegyiket két edző szakértelmére bízva – alakultak ki az U14-es régiós válogatottak.

Jó benyomást tettek a szakvezetőkre a Telkiben edzőtáborozó U15-ös lányok Forrás: mlsz.hu
Jó benyomást tettek a szakvezetőkre a Telkiben edzőtáborozó U15-ös lányok Forrás: mlsz.hu

Jó benyomást tettek a szakvezetőkre a Telkiben edzőtáborozó U15-ös lányok  •  Forrás: mlsz.hu

Az újdonsült korosztályos válogatottat Berla Attila és Németh Júlia irányítja a havi vagy kéthavi összetartásokon, illetve a tervezett nemzetközi felkészülési mérkőzéseken.

A napokban Telkiben tartott edzőtábor fő célja az volt, hogy a 32 játékost feltérképezzük, és kiderüljön, kik azok, akik az U15-ös csapatban az országot képviselhetik. Komoly feladatokat akarunk bízni erre a generációra, és ők lehetnek, akik olyan képzési rendszeren mennek keresztül, hogy mire a felnőtt csapatba kerülnek, nemzetközi versenyeken is eredményesek lehetnek. A mostani két nap nagyon intenzív edzésekkel és egymás közötti mérkőzéssel telt. Igyekeztünk felmérni a gyerekek technikai, taktikai és mentális állapotát, a viselkedését, hogy minél átfogóbb képet kapjunk rólunk– nyilatkozta Berla Attila az mlsz.hu-nak.

Idén a 2006-2007-es születésű játékosokkal indult újra a program, amelyben azok a lányok is újabb esélyt kapnak, akik tavaly nem győzték meg a szakembereket, viszont az elmúlt évben volt idejük fejlődni, illetve egy fiatalabb korosztály is belép a megfigyeltek közé. A tehetségek menedzselése is a projekt része, az edzők egyéni segítséget, tanácsokat adnak nekik, hogy a fejlődésüket segítsék.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik