Labdarúgás: legyőzték az Ajaxot a PAFC U15-ösei

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 15:07
Címkék
Egyre csak gyűjti a nagy skalpokat a Puskás Akadémia U15-ös labdarúgócsapata a hollandiai nemzetközi tornán. A PSG és a Manchester City után, az Ajaxot is legyőzték a felcsúti fiatalok.

pfla.hu 2
pfla.hu 2

Az Ajax elleni mérkőzést is megnyerte a Puskás Akadémia • Forrás: pfla.hu

pfla.hu 2
pfla.hu 2

Az Ajax elleni mérkőzést is megnyerte a Puskás Akadémia  •  Forrás: pfla.hu

Tegnap a PSG, az Alkmaar és a Manchester City legyőzésének köszönhetően a B-csoport harmadik helyén végzett a Puskás Akadémia U15-ös együttese a harmincadik alkalommal megrendezett Marveld Tournament elnevezésű tornán. Az elődöntőbe a csoportgyőztesek mellett a csoportmásodikok jutottak be, így magyar akadémisták az ötödik helyért folyó rájátszásban folytatták a küzdelmeket. Első ellenfelük a playoffban a kupa címvédője, a négyszeres BEK és BL-győztes holland óriás Ajax Amsterdam volt. A holland egyesület hagyományosan a világ egyik legjobb utánpótlásával rendelkezik. Az 1990-ben létrehozott tornán korábban olyan labdarúgók léptek pályára az Ajax színeiben, mint Wesley Sneijder, Johny Heitinga, vagy Matthijs de Ligt. A mostani összecsapáson a Puskás Akadémia Perfetto Gabriel és Farkas Bendegúz találataival 2–0-ra verte az amszterdamiakat.

„Az Ajax játékosai egyénileg nagyszerűek voltak, ám mi voltunk jobbak csapatként, ezt a végeredmény is mutatja. A gólom előtt Major Marci indított, de passza hosszú volt. A holland kapus viszont bizonytalankodott, s ezt kihasználva sikerült gólt szereznem. Nagyon örülök a győzelemnek, de nehéz mérkőzésre számítok az ötödik helyért. Az Alkmaart tegnap 3–1-re vertük meg, most is egy hasonló győzelemben reménykedünk” – fogalmazott az Ajax elleni mérkőzést követően az első gól szerzője, Perfetto Gabriel – tudósít a klub honlapja.

A magyar csapat délután a csoportkörben az egyszer már 3–1-re legyőzött AZ Alkmaar ellen játszik az ötödik helyért.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik