Miután a labdarúgó NB I 24. fordulójában minden addigi rekordot jócskán megdöntöttek a 21 éves, illetve az alatti fiatalok, azzal, hogy 13-an összesen 708 percet játszottak (a megelőző 23 fordulóban 600 perc fölé is csak egyszer emelkedett ez a szám), számítani lehetett arra, hogy a 25. fordulóban némi visszaesés következik. Ám hat csapatban kilenc fiatal így is 676 percet töltött a pályán, ami a második legmagasabb szám ebben az idényben.

Borbély Ákos végigjátszotta a Kaposvárban a Ferencváros elleni mérkőzést Fotó: fradi.hu/facebook.com

Borbély Ákos végigjátszotta a Kaposvárban a Ferencváros elleni mérkőzést  •  Fotó: fradi.hu/facebook.com

Megállapíthatjuk, folytatódott az a tavaszi tendencia, hogy tavasszal jóval több lehetőséget kapnak a fiatalok, mint ősszel, amikor 350 perc volt a fordulónként átlaguk. Az emelkedésben az elmúlt fordulókban főszerepet játszik a Kaposvár, amely a Ferencváros otthonában szenvedte el sorozatban a 10. vereségét (FTC–Kaposvár 5–0), de immár fordulók óta folyamatosan szerepeltet fiatalokat a kezdőcsapatában, pedig ősszel, illetve a tavaszi szezon elején szinte egyáltalán nem volt erre példa.

Azt ugyanis Kaposváron is tudják, hogy bár a bennmaradás kiharcolása már elérhetetlennek tűnik, a fiatalok szerepeltetéséért járó plusz ötvenmillió forint még elérhető, ha a 21 éven aluliak játékperce az idény végére eléri a 2970 percet. Ráadásul a 2000-ben vagy az után születettek percei duplán számítanak ezért a somogyiak a télen kölcsönvették a 21 éves Bévárdi Zsombor mellett a 18 éves Pintér Ádámot is Debrecenből. A legutóbbi öt fordulóban pedig mindig pályán volt legalább egy fiatal, említettek mellett a saját nevelésű Borbély Ákos kapott még szerepet. A Fradi elleni meccset Borbély és Pintér is végigjátszotta.

A 25. fordulóban az állandó szereplők közül a ZTE-től otthon 3–0-s vereséget szenvedett DVSC-ben Kusnyír Erik (20) végigjátszotta a 90 percet, Kundrák Norbert (20) pedig a második félidőre állt be. A ZTE-ben ezúttal is végig a pályán volt Bolla Bendegúz (20). Ez a mérkőzés egyben az idény során legtöbbet szereplő két fiatal találkozója is volt: Bolla 1717 perccel vezeti az összesített rangsort, Kusnyír pedig mindössze 3 perccel lemaradva, 1714 minutummal követi őt a 2. helyen.

A DVTK-ban a 24. fordulóban és most a 25. körben is végig a pályán volt Kiss Tamás, a diósgyőriek a Mol Fehérvár otthonában játszottak 1–1-es döntetlent. Kiss ezzel folytatta azt a sorozatát, hogy amióta télen a Puskás Akadémiától kölcsönbe Diósgyőrbe került, minden meccsen kezdő. A Mezőkövesden ikszelő (0–0) Puskás Akadémiában hosszabb, hét meccses szünet után másodszor volt kezdő és másodszor játszotta végig a 90 percet Radics Márton (18), Deutsch László (21) pedig öt mérkőzés után került vissza a kezdőcsapatba, és ő is végigjátszotta a gól nélküli találkozót. A tavasz egyik felfedezettjének számító Csongvai Áron ezúttal egy percet kapot az Újpestben a Paks ellen (1–1).

AZ 1999-BEN VAGY AZ UTÁN SZÜLETETT FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 25. FORDULÓJÁBAN
Csapatonként
Kaposvár: 90x2+90x2=360 perc
Puskás Akadémia: 90x2+90= 270
DVSC: 90x2+45=225
DVTK: 90x2=180
ZTE: 90
Újpest: 1x2=2
Játékosonként
Bolla Bendegúz (ZTE): 90
Borbély Ákos (Kaposvár): 90
Kiss Tamás (DVTK): 90
Kusnyír Erik (DVSC): 90
Pintér Ádám (Kaposvár): 90
Deutsch László (Puskás Akadémia): 90
Radics Mártom (Puskás Akadémia): 90
Kundrák Norbert (DVSC): 45
Csongvai Áron (Újpest): 1
Összesen: 676 perc

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport