Labdarúgás: Eb-elitkörre készült Spanyolországban az U17-es válogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.11. 19:49
Címkék
Egy döntetlennel és egy vereséggel zárta spanyolországi edzőtáborozását a hazai rendezésű Eb-elitkörre készülő U17-es labdarúgó-válogatott. Preisinger Sándor együttese San Pedro de Pinatarban a skótokkal szemben 2−1-re maradt alul, míg az angolok ellen bravúros, gól nélküli döntetlent ért el.

L.S./UP-info - utanpotlassport.huAlig néhány héttel ezelőtt, Telkiben kezdte meg felkészülését U19-es válogatottunk a közelgő Európa-bajnoki elitkörre. Németh Antal fiait követően a Preisinger Sándor vezette U17-es csapat is hasonló szándékkal gyűlt össze 2019-ben először, Posztobányi Patrikék a spanyolországi San Pedro de Pinatarban bizonyíthattak a szakmai stábnak.L.S./UP-info - utanpotlassport.huAlig néhány héttel ezelőtt, Telkiben kezdte meg felkészülését U19-es válogatottunk a közelgő Európa-bajnoki elitkörre. Németh Antal fiait követően a Preisinger Sándor vezette U17-es csapat is hasonló szándékkal gyűlt össze 2019-ben először, Posztobányi Patrikék a spanyolországi San Pedro de Pinatarban bizonyíthattak a szakmai stábnak.

A selejtező első szakaszában veretlenül zárt U17-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
A selejtező első szakaszában veretlenül zárt U17-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu

A selejtező első szakaszában veretlenül zárt U17-es válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Az ősszel veretlenül zárt együttesből kilencen nem tudtak elutazni az edzőtáborba, így több új arc is esélyt kapott a bizonyításra. A 2002-es születésű játékosokból álló válogatott a skótokkal és és az angolokkal is megmérkőzött Spanyolországban, így igazán nívós ellenfelekkel hangolt a márciusi elitkörre, amelyen a norvégokkal, a bosnyákokkal és a belgákkal néz majd szembea csapat.

A skótok elleni találkozón már az ötödik percben a mieinknél volt az előny: a DVTK színeiben már NB I-es tapasztalatot is szerzettTóth Borisz egy szöglet után volt eredményes. Bár az első játékrész a magyar csapaté volt, a szigetországiak a fordulást követően kétszer mattolták Vaits Marcellt, és 2−1-re megnyerték a találkozót.

„Hiába teljesítettünk mezőnyben jól, és futballoztunk fölényben, kihagytuk a legnagyobb helyzeteket is, a skótok pedig jól használták ki a lehetőségeiket és a hibáinkat. Bosszantó, hogy vereség lett a vége, az Eb-selejtezőkön az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra, a jó játék semmit sem ér szerzett gólok nélkül” – értékelt a találkozót követően Preisinger Sándor a szövetség honlapján.

Az angolok elleni párharc teljesen más képet mutatott, a magyar csapat három belső védővel állt fel, és védekezésre rendezkedett be. Ennek végül meglett az eredménye, hiszen a háromoroszlánosok nem tudtak gólt szerezni, így 0−0-s döntetlennel zárult a mérkőzés.

„Gratulálok a játékosoknak, mert férfias küzdelemben, végig keményen futballozva, szervezetten védekezve sikerült döntetlent játszani a roppant erős angol csapat ellen. Fizikálisan, gyorsaságban, dinamikában óriási fölényben volt az ellenfél, míg mi taktikailag, fegyelmezettségben nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, ezzel tudtuk megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben. Egy-két lehetőségünk volt ugyan a mérkőzésen, de ez a találkozó leginkább a védekezésről szólt, és ebben nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak az elmúlt egy hétben, most már tisztán látszik, kik azok a játékosok, akik a legtöbb segítséget jelenthetik majd a márciusi Eb-elitkörben”− tekintett már előre a szövetségi edző az mlsz.hu-nak adott értékelésében.

A kontinensviadal selejtezőjének második szakasza március 26-án rajtol, és április elsején zárul − az elitkörből a csoport első két helyezettje kvalifikál az írországi Európa-bajnokságra.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT IDEI ELSŐ KERETE
Kapusok:Vaits Marcell (Puskás Akadémia),Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Védők:Pereira Américo (Győri ETO),Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia),Balogh Botond (MTK Budapest),Bekker Roland (Mönchengladbach),Hosszú Zétény (Puskás Akadémia),Horváth Milán (Honvéd-MFA),Dávid Zoltán (Békéscsaba),Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Berekali Márk (Puskás Akadémia),Sipos Gábor (Puskás Akadémia),Tóth Borisz (DVTK),Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók:Zuigeber Ákos (MTK Budapest),László Dávid (Honvéd-MFA),Komáromi György (Puskás Akadémia),Kalmár Benedek (Puskás Akadémia),Molnár Rajmund (Honvéd-MFA),Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik