Labdarúgás: Dárdai Márton a német U17-es válogatott Eb-keretében

Vágólapra másolva!
2019.04.18. 11:18
Címkék
Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

UP-info - utanpotlassport.huA német U17-es válogatott veretlen teljesítménnyel, két döntetlennel és egy győzelemmel zárt az Európa-bajnoki elitkörben, így Izland mögött másodikként kvalifikált az írországi kontinenstornára. A márciusi mérkőzéseken Dárdai Pál középső fia, Márton alapembernek számított, hiszen mindhárom találkozón kezdőként jutott szóhoz a védelem tengelyében.UP-info - utanpotlassport.huA német U17-es válogatott veretlen teljesítménnyel, két döntetlennel és egy győzelemmel zárt az Európa-bajnoki elitkörben, így Izland mögött másodikként kvalifikált az írországi kontinenstornára. A márciusi mérkőzéseken Dárdai Pál középső fia, Márton alapembernek számított, hiszen mindhárom találkozón kezdőként jutott szóhoz a védelem tengelyében.

 

Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen kapitányként vezette a német U17-es válogatottat Fotó: dfb.de
Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen kapitányként vezette a német U17-es válogatottat Fotó: dfb.de

Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen csapatkapitányként vezette a német U17-es válogatottat • Fotó: dfb.de

 

A dublini sorsoláson MartinFeichtenbeiner együttesét a halálcsoportba,Spanyolország, Olaszország és Ausztria mellé osztották be. A szövetségi edző az Eb-döntőben is számít Mártonra. A keretben fellelhetünk még egy ismerős nevet, hiszen a Hoffenheim balbekkje, Kerim Calhanoglu is bizonyíthat− ő az AC Milanban futballozó Hakan Calhanoglu unokaöccse.

Az U17-es Európa-bajnokságot május 3. és 19. között rendezik, a magyar együttes az orosz, az izlandi és a portugál együttessel néz farkasszemet a csoportban. Preisinger Sándor egyelőre nem hirdetett keretet.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik