Labdarúgás: az U19-es lányok legyőzték a románokat

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 20:16
Címkék
Az U19-es leány labdarúgó-válogatott kétszer is hátrányban volt, ám öt perc alatt három gólt szerezve végül 5−3-as sikert ért el a románokkal szemben a törökországi felkészülési torna második napján.

A Bulgária elleni 7−0-ás győzelem után Romániával is megmérkőzött a Turtóczki Sándor vezette U19-es leány labdarúgó-válogatott a három fordulóból álló, törökországi felkészülési tornán. A csapatból ezúttal hiányzott az előző találkozón megsérült Ploner Szandra.Turtóczki Sándor vezette U19-es leány labdarúgó-válogatott a három fordulóból álló, törökországi felkészülési tornán. A csapatból ezúttal hiányzott az előző találkozón megsérült Ploner Szandra.

Öt–háromra győzték le a magyarok (fehérben) Romániát Forrás: mlsz.hu
Öt–háromra győzték le a magyarok (fehérben) Romániát Forrás: mlsz.hu

Öt–háromra győzték le a magyarok (fehérben) Romániát  •  Forrás: mlsz.hu

A párharc kiegyenlítetten kezdődött, a románokszabadrúgást követően a 6. percben mégis megszerezték a vezetést. Sok idő nem kellett a fordításhoz: először a 13. percben Stefán Bernadett ugratta ki az előző mérkőzésen is duplázó Czellér Dorottyát, aki előbb egyenlített, majd két perccel később ismét eredményes volt (2−1). Nem sokkal később, a 21. percben egalizált a rivális (2−2),

A 49. percben hasonló helyzet alakult ki, mint a meccs elején: Románia szabadrúgáshoz jutott és gólt szerzett, 2–3-ról folytatódott a játék. Csakúgy, mint az első félidőben, ezúttal sem vártak sokat a lányok a játék képének megváltoztatásával: az 51. percben a csereként beállt Nagy Virág gurított vissza a középen érkező Nagy Vanesszának, aki közelről a hálóba bombázott (3−3). Virág a gólpassz után góllal is segítette a csapatot, az 55. percben, szögletet követően fejelt pontosan (5−2). Alig egy perccel később, Vanessza volt eredményes, aki ezzel az 5−3-as végeredményt is beállította.

„Örülünk a győzelemnek, nagyon nehéz ütközet volt. Kétszer is hátrányból fordítottunk, és ez a válogatott erejét mutatja. Azt gondolom, a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, ebben a tekintetben is előreléptünk. A lányok kezdik megérteni, hogy akkor kell kihasználni a lehetőséget és jó teljesítményt nyújtani, amikor í pályán vannak– nyilatkozta Turtóczki a lefújást követően az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Románia 5–3 (2–2)
A magyar csapat:Terestyényi Anna – Buzás Kata, Kovács Eszter, Ott Eszter, Csolti Réka – Róth Rebeka, Papp Luca – Legendás Lora, Stefán Bernadett, Czellér Dorottya (Győrik Alexandra, 36.) – Nagy Vanessza

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik