UP-info A 2001-es születésű játékosok alkotta válogatott áprilisban nagy bravúrt vitt véghez: 4–0-ra legyőzte Telkiben az olaszokat felkészülési mérkőzésen. Az újabb összetartáson sem várt sokkal gyengébb rivális a mieinkre, ezúttal a svájciak ellen lépett pályára a Bene Ferenc vezette együttes, szintén az MLSZ edzőközpontjában.

Az U18-as válogatott az olaszok után a svájciakat is legyőzte Forrás: mlsz.hu

Az U18-as válogatott az olaszok után a svájciakat is legyőzte  •  Forrás: mlsz.hu

Végig nagy iramú volt a mérkőzés, az első félidőben a vendégek valamivel veszélyesebben futballoztak, több olyan mélységi indulásuk is volt, amelyet nehezen tudtunk fékezni. A 28. percben mégis a magyar csapat vezetést, Szűcs Kristóf labdaszerzést követően indította a szélen Cipf Dominikot, ő pedig Tóth-Gábor Kristófot játszotta meg pontosan. A középcsatár lefordult két védőjéről, majd 16 méterről, a balösszekötő helyéről higgadtan a bal sarokba lőtt (1-0).

A második félidőre feljavult a válogatott védekezése, stabilabb lett, és több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, de a befejezések nem sikerültek. A meccs hajrájára ismét fordult a kocka, a svájciak vették át az irányítást, ebben a periódusban védekezésre kényszerültek a magyarok, de sikerült megtartani az előnyt a végéig, 1–0-as hazai siker lett a vége.

A találkozó után a válogatott szövetségi edzője, Bene Ferenc elégedetten értékelt az mlsz.hu-nak:
„A mérkőzés bizonyos periódusaiban NB I-es ritmusú volt a találkozó, a svájciak korszerű, gyors focit játszottak, el kell ismerni, az első félidőben voltak problémáink a védekezéssel. Szép góllal szereztünk vezetést, de több tekintetben elégedetlen voltam az első félidei teljesítményünkkel. A második játékrészben stabilizáltuk a védekezésünket, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a végére ismét változott a játék képe, és fölénk kerekedtek a vendégek. Igazi csapatként működtek együtt ma a játékosok, azzal tudtuk megnyerni a nagyon nehéz mérkőzést” 

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport