Labdarúgás: a szervezettség repítette elitkörbe az U17-eseket

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.01. 15:28
Címkék
Csoportelsőként, kapott gól nélkül végzett a fehéroroszországi U17-es Európa-bajnoki selejtező tornán a magyar labdarúgó-válogatott; Németh Antal szövetségi edző elismerően nyilatkozott játékosairól, elvégre a fiúk végrehajtották, amit a szakmai stáb megálmodott nekik.

A brazíliai U17-es világbajnokságon vitézkedő magyar labdarúgó-válogatott mellett Fehéroroszországban az „igazi” U17-esek is komoly erőpróbán vettek részt az elmúlt napokban, és nyugodtan kijelenthetjük, a Németh Antal vezette együttes nagyszerűen szerepelt az Európa-bajnoki selejtező tornán, hiszen csoportelsőként, kapott gól nélkül továbbjutva várhatja az elitkörös sorsolást. A korosztályos csapat szövetségi edzője érthető módon elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét, s külön kiemelte a játékosok tornán mutatott példaértékű hozzáállását.Németh Antal vezette együttes nagyszerűen szerepelt az Európa-bajnoki selejtező tornán, hiszen csoportelsőként, kapott gól nélkül továbbjutva várhatja az elitkörös sorsolást. A korosztályos csapat szövetségi edzője érthető módon elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét, s külön kiemelte a játékosok tornán mutatott példaértékű hozzáállását.

Németh Antal szerint a 2003-as korosztály is remek közösséget alkot Forrás: MLSZ
Németh Antal szerint a 2003-as korosztály is remek közösséget alkot Forrás: MLSZ

Németh Antal szerint a 2003-as korosztály is remek közösséget alkot  •  Forrás: MLSZ

„Gratulálok a játékosaimnak, mert nagyszerűen szerepeltek pályafutásuk első, nemzetközi futballtornáján. Erős együttesek ellen mérették meg magukat az elmúlt néhány napban, egyáltalán nem volt könnyű véghezvinni, hogy csoportelsőként, kapott gól nélkül jussunk tovább. Nüanszokon múlt csupán, hogy egy-egy összecsapáson merre billent a mérleg nyelve, de úgy érzem, megérdemelten végeztünk a csoport élén, egyedül a szerbek elleni mérkőzés egyes periódusaiban nem sikerült úgy játszanunk, ahogy elterveztük. Összességében a szervezettségünkben és a jó közösségben látom a sikerünk kulcsát, ez egyébként minden magyar válogatott esetén fontos kiválasztási követelmény.”

Persze nem múlt el nehézségek, megoldásra váró problémák nélkül a közel egyhetes fehéroroszországi túra, ami érthető, elvégre mégiscsak 15-16 éves gyerekekről beszélünk, akik eddig még nem tapasztalhatták meg a nemzetközi futballtornák légkörét.

„Természetesen a szakmai stábnak is külön feladatot jelentett, hogy odafigyeljen a fiúk lelkiállapotára, hiszen a honvágy létező jelenség, nyilván az utolsó mérkőzésünk előtt már többen is mondták, hogy hiányzik a családjuk, otthonuk. Mindazonáltal végig elszántan tették a dolgukat, nagyon akarták a sikert. Az összecsapások előtt motivációs videókkal tartottuk éberen őket. A korábbi korosztályok Eb-döntős szereplése vagy a jelenleg is Brazíliában küzdő 2002-esek világbajnoki részvétele óriási löketet adott tanítványaimnak. Nagy szükség is volt rá, mivel három rendkívül szervezett, mentálisan erős együttessel néztünk farkasszemet, egy pillanatra sem hagyhattunk ki, mert biztosan megbüntettek volna minket. Ami a legfontosabb, hogy nem toltuk be a buszt, hanem előrefelé védekeztünk, remélem, a jövőben is ez jellemzi majd a csapatomat. Nem ülhetünk ugyanakkor a babérjainkon, hiszen az elitkörig bőven van miben fejlődnünk, első sorban az ellenfél tizenhatosának előterében, valamint az egy az egy elleni védekezésben kell hatékonyabban játszanunk. Amit pedig mindenképpen illene megtartanunk jövő tavaszra, az a jó közösségünk, és akkor benne van a pakliban, hogy a 2003-as korosztály is alkosson valami szépet.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik