Labdarúgás: a szaúdiak megijedtek az U17-es válogatott játékától

P. K. utanpotlassport.huP. K. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.16. 09:01
Címkék
Az U17-es fiú labdarúgó-válogatottunk megkezdte a felkészülést az Eb-selejtezők márciusi elitkörére, a hazai rendezésű tornán, március 25. és 31. között, sorrendben Franciaországgal, Norvégiával és Svédországgal is megmérkőzik. A felkészülés első időszakában spanyolországi edzőtáborba utazott Németh Antal csapata.

A márciusi, elitkörös Eb-selejtezőre készülő U17-es labdarúgó-válogatottunk spanyolországi túrájának programja többször változott az elmúlt hetekben. Először egy felkészülési tornára utazott volna a csapat, ami aztán három edzőmeccsre módosult, de a háromból végül csak kettőt játszottak le, miután Szaúd-Arábia visszalépett a mérkőzéstől. A csehektől 3–2-re kikaptak Szendrei Ákosék, a skótokkal 1–1-re végeztek.Szendrei Ákosék, a skótokkal 1–1-re végeztek.

„Eredetileg a La Manga-i tornán vettünk volna részt, de miután a leendő elitkörös ellenfeleink közül a norvégok és a svédek is ott voltak, így azt kihagytuk, és más ellenfeleket kerestünk – beszélt a háttérről megkeresésünkre Németh Antal szövetségi edző. – Az első meccset a csehek ellen játszottuk, és minden mérhető adat azt mutatja, hogy kiemelkedően színvonalas, topmeccset vívtunk, még U21-es korosztályban is megállta volna a helyét. Mindkét csapat rendkívül jó teljesítményt nyújtott, az első félidőben kétszer is megszereztük a vezetést, a második félidő viszont a cseheké volt és 3–2-re győztek. Viszont sokat elárul a meccsről, hogy a szaúdiak, miután látták a találkozót, azt mondták, két ilyen erős ellenféllel nem szeretnének megmérkőzni –mert velünk és a csehekkel is játszottak volna –, ezért a mi meccsünket lemondták. A csehektől egyébként 6–1-es vereséget szenvedtek. Mi a második mérkőzésen a skótok ellen is megszereztük a vezetést, de egyéni hibából egyenlítettek, és bár megvoltak a helyzeteink, hogy nyerjünk, kimaradtak. Ezzel együtt elégedett vagyok a látottakkal, akik most debütáltak a keretben, biztató teljesítményt nyújtottak.”

Az U17-es válogatott két felkészülési mérkőzést játszott Spanyolországban Fotó: mlsz.hu
Az U17-es válogatott két felkészülési mérkőzést játszott Spanyolországban Fotó: mlsz.hu

Az U17-es válogatott két felkészülési mérkőzést játszott Spanyolországban  •  Fotó: mlsz.hu

A szakember elmondta, abból a csapatból, amely kivívta ősszel az elitkörös szereplés lehetőségét ketten hiányoztak sérülés miatt, így Helembai Márk (MTK) és Sztojka Dominik (UTE), míg az olaszországi légiósokat, a napokban a Juventus első csappatával is tréningezett kapust, Senkó Zsombort, a Bolognából Bakos Zsombort és a SPAL-ból Csinger Márkot nem engedte el a klubja.

„Voltak hiányzók, de így meg tudtam nézni olyan játékosokat, akik korábban nem kaptak szerepet, vagy kevesebb lehetőséghez jutottak. Így például Győrből a szerb származású Kerkez Milost vagy Juhász Andrást, aki rendszeresen játszik az NB III-as Ceglédben, a Paksból Vas Gábort, aki Szendrei Ákoshoz hasonlóan az első csapattal készül, de említhetem Varga Donátot is, akit ismét meg tudtunk nézni, miután elengedte a holland Heerenveen” – fogalmazott a szakvezető.

Németh Antal azt is elmondta, hogy a márciusi, elitkörös selejtező előtt, március 1–4-én terveznek még összetartást, reményei szerint akkor már mindenki el tud jönni azok közül, akikből aztán kikerül majd a 18-as keret, amely az elitkörben szerepelhet. Erre az összetartásra két új játékos is meghívót kaphat: az Egyesült Államokból, Floridából ajánlották figyelemre a jobbhátvédet, Pintér Dominiket, Ausztriából, az Admira Wackerből pedig Bertalan Barnabás érkezhet. A tervek szerint a Vasas első csapatával játszana zárt kapus edzőmeccset a korosztályos válogatott ezen összetartás alatt. A magyarországi elitkörös selejtező március 25-én kezdődik, a magyar válogatott Franciaország ellen kezd, majd március 28-án Norvégia, március 31-én pedig Svédország lesz az ellenfél. Az elitkörre a közvetlen felkészülést március 18-án kezdi meg a csapat.

„A francia együttes kiemelkedik a csoportunkból, a másik három csapatból viszont bárki megverhet bárkit. Spanyolországban láttuk a norvégokat és a svédeket is játszani, mindkettő masszív jó csapatot alkot, a svédeknek Sevillában is van légiósuk, kimondottan technikás játékosok alkotják, nagyon kiélezett küzdelemre számítok” – összegzett Németh Antal.

A május 21. és június 6. között megrendezésre kerülő észtországi Eb-re a az elitkörös csoportok első helyezettjei és hét legjobb második helyezett (a nyolcból) jut ki.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT SPANYOLORSZÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Skócia–Magyarország 1–1 (0–1)

Magyarország: Pataki Márk - Szujó Attila (Török Kevin, 68.), Puskás Zsombor (Alaxai Áron, 46.), Mayer János - Kerkez Milos (Fűzfői Márk, 90.), Vas Gábor, Horváth Artúr (Juhász András, 39.), Farkas Botond, Kispál Tamás - Kerezsi Zalán (Kovács Mátyás, 78.), Varga Donát (Szendrei Ákos, 68.).
Magyar gólszerző: Kerezsi (19.)

Csehország–Magyarország 3–2 (1–2)
Magyarország: Kovács Marcell - Szujó Attila, Török Kevin, Fűzfői Márk (Kerkez Milos, 73.)- Kovács Mátyás (Alaxai Áron, 86.) , Horváth Artúr, Bartha Botond (Kispál Tamás, 76.), Farkas Botond, Benczenleitner Barna (Mayer János, 73.) - Németh Dániel (Varga Donát, 64.), Szendrei Ákos (Kerezsi Zalán, 64.)
Magyar gólszerző: Németh (1. és 17.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik