Labdarúgás: a Puskás Akadémia legyőzte a Bayern Münchent

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.18. 20:14
Címkék
A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHazai sikerrel rajtolt csütörtökön a 11. Puskás-Suzuki-kupa, amelynek mezőnye az idén immár nyolccsapatos. A Puskás Akadémia 1−0-ra győzte le a Flamengo együttesét, de a Bayern München és a Genk is győzelemmel mutatkozott be Felcsúton.Leiner Soma - utanpotlassport.huHazai sikerrel rajtolt csütörtökön a 11. Puskás-Suzuki-kupa, amelynek mezőnye az idén immár nyolccsapatos. A Puskás Akadémia 1−0-ra győzte le a Flamengo együttesét, de a Bayern München és a Genk is győzelemmel mutatkozott be Felcsúton.

Nem bírt egymással a Honvéd és a Real Madrid Forrás: pfla.hu
Nem bírt egymással a Honvéd és a Real Madrid Forrás: pfla.hu

Nem bírt egymással a Honvéd és a Real Madrid  •  Forrás: pfla.hu

A pénteki játéknap első mérkőzésén a Budapest Honvéd és a Real Madrid csapott össze. A két csapat szinte minden évben összefut a tornán, rutinos résztvevőknek számítanak. Az első percek eseménytelenül teltek, aztán a hatodikban a semmiből vezetést szerzett a Honvéd. Tóth Péter indult meg remek cselekkel a jobb oldalon, buktatták, a bíró tizenegyest ítélt. A labda mögé Cipf Dominik állt, s bár Ribera érezte az irányt, hárítani nem tudott. A szünetig mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, Schritt Martin kapust is megdolgoztatták a királyiak.

A fordulást követően a madridiak akarata érvényesült, és a gólhoz is közel jártak, deFrías huszonnégy méterről elvégzett szabadrúgását remek vetődéssel tolta ki a kispesti hálóőr. Tíz perccel később azonban már Schritt sem tudott segíteni, Garcia szépen lépett ki a védők között, majd passzolt a sarokba. A hátralevő időben már nem változott az eredmény, így 1−1-es döntetlennel zárult a találkozó.A szokásos, mérkőzés utáni büntetőpárbajt 3−2-re a Real Madrid csapata nyerte.

11. Puskás–Suzuki-kupa
Budapest Honvéd–Real Madrid 1−1 (1−0)
V.:Böcskei
Budapest Honvéd: Schritt – Csörgő, Tóth R., Horváth M., Nagy B. – Zvara, Irimiás (Komiszár), Kóródi, Tóth P. (Molnár R.) – Fogarassy (Constantino), Cipf
Real Madrid: Ribera – López (Sarmiento), Hernández (González), Arribas, Escorcia – Ginés, Frías, Barceló (Mendoza), Calvo – Layos, Garcia
Gólszerző: Cipf (5. – tizenegyesből), illetve Garcia (53.)

Szintén európai topcsapattal találkozott a Puskás Akadémia. A házigazda annak reményében lépett pályára a Bayern München ellen a Pancho Arénában, hogy megismétli a tavalyi bravúrját. Egy évvel ezelőtt ugyanis a felcsútiak akkori U17-es alakulata 1−0-ra legyőzte a bajorokat Timári Norman góljával.

A mérkőzés német helyzettel indult, ám a csütörtökön duplázó Bazdrigiannisz lövését bravúrral hárította Ásványi Balázs. A hazai csapat Magyar és Skribek révén próbálkozott, de Brandl mindkét alkalommal a helyén volt. Nem úgy a 23. percben, amikor Skribek Alen remek labdát kapott, majd a jobb alsóba lőtt, megszerezve a vezetést a Puskásnak.

Skribek Alen gólja győzelmet jelentett a házigazdáknak Forrás: pfla.hu
Skribek Alen gólja győzelmet jelentett a házigazdáknak Forrás: pfla.hu

Skribek Alen gólja győzelmet jelentett a házigazdáknak  •  Forrás: pfla.hu

A szünetet követően érezhető volt a vendégek fölénye, de a házigazda őrizte előnyét. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, az utolsó másodpercekben a felcsútiak a kegyelemdöfést is bevihették volna, ha Horog okosabban használja ki Brandl óriási hibáját. A kihagyott helyzet azonban már nem számított, Czinkon Szabolcs együttese második mérkőzését is megnyerte a tornán. A mieink kedvét még az sem szegte, hogy a tizenegyespárbajt a Bayern nyerte 3−1-re.

11. Puskás–Suzuki-kupa:
Puskás Akadémia–Bayern München 1−0 (1−0)
V:: Németh
Puskás Akadémia: Ásványi – Gáspár, Koch, Posztobányi, Körmendi – Sipos, Radics, Kocsis (Nagy Z.), Magyar (Dankó) – Komáromi (Papp L.), Skribek (Horog)
Bayern München: Brandl – Hofmann, Oberleitner (Sieghardt), Reinelt – Porta (Günter), Rhein, Mulas (Halbich), Lawrence, Bareis (Brückner) – Filipp, Bazdrigiannisz
Gólszerző: Skribek (23.)

Az A csoport másik pénteki találkozóján a Flamengo kiütötte a Panathinaikosz együttesét, így megszerezte első győzelmét a tornán. A brazilok Reinier góljával már a 12. percben előnybe kerültek, és a félidő végén ismét a fiatal brazil volt eredményes. A fordulást követően sem változott a játék képe, a torna újoncgárdája Rhyan és Rodrigo révén újabb két találatot rámolt be Hrisztodulisz kapujába, így 4−0-ra nyert a Flamengo. Sovány vigasz a görögöknek, hogy a tizenegyespárbajt 3−2-re megnyerték.

11. Puskás–Suzuki-kupa:
CR Flamengo–Panathinaikosz 4-0 (2-0)
V.: Berényi
Flamengo: Joao Fernando – Braian, Natan, Lucas, Jose Italo – Lucas Gabriel, Joao Victor (Joao Gabriel), Yuri, Reinier (Bruno Gabriel) – Rodrigo (Dhouglas), Rhyan
Panathinaikosz:Hrisztodulisz – Vagiannidisz, Paraszkevopulosz, Szadikaj, Szpinosz – Mavrudisz, Dzavidasz (Lazaridisz), Cimpokasz, Zagaritisz (Anasztapulosz), Kosztasz – Szerpezisz (Ntomatasz)
Gólszerző: Reiner (12., 26.), Rhyan (31.), Rodrigo (35.)

Szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna, a Genk a Honvéddal, a Sporting a Real Madriddal, a Flamengo pedig a Bayernnel mérkőzik.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik