UP-info – utanpotlassport.hu Mary Fowlerrel, a 16. születésnapját február 14. ünnepelt, 172 centis csatárral Ante Milicic, a Matildák becenévre hallgató, a nyári felnőtt vb-re készülő ausztrál válogatott szövetségi kapitánya közölte, hogy tagja lett a keretnek. Ráadásul nem csak kiegészítő emberként számít rá. A jelen és a jövő nagy játékosának tartja.

A jelen és a jövő is az övé Fotó: Twitter

A jelen és a jövő is az övé  •  Fotó: Twitter

A női világbajnokságok történetében a nigériai Ifeanyi Chiejine a rekorder, ő 16 évesen és 34 naposan lépett pályára 1999-ben, így az ausztrál tehetség csúcsot biztosan nem dönt, míg a legfiatalabb gólszerző az orosz Jelena Danyolva volt 16 évesen és 107 naposan. Utóbbi rekordot megközelítheti Fowler, ugyanis mindössze hét nappal lesz idősebb az olaszok elleni, Valenciennes városában sorra kerülő csoportmérkőzésen.

A férfiak mezőnyében az északír Norman Whiteside a csúcstartó, ő az 1982-es világbajnokságon 17 évesen és 41 naposan mutatkozott be.

A június 7-től egy hónapon át tartó franciaországi női tornán az ausztrálok a csoportjukban az olaszokkal, a brazilokkal és jamaicaiakkal  találkoznak.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport