Kosárlabda: összeállt a bajnoki döntő mezőnye a junior fiúknál

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.14. 10:47
Címkék
Miután a SZEDEÁK és a Kosárlabda Akadémia Pécs is továbbjutott a keresztjátékból kiderült, melyik lesz az a nyolc csapat, amely pályára léphet Nyíregyházán, a fiú junior kosárlabdázók országos bajnoki címéért.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA rájátszás és a keresztjáték is befejeződött a fiú junior kosárlabdázók bajnokságában, így a csapatok készen állnak az április 26-i, nyíregyházi országos döntőre. A keresztjátékból a Kosárlabda Akadémia Pécs és a SZEDEÁK jutott tovább, míg a felsőház rájátszásából a Debreceni KA, a Falco KC Szombathely, az Alba Fehérvár, a Vasas Akadémia, a Nyíregyházi Sportcentrum és a Budapesti Honvéd együttese.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA rájátszás és a keresztjáték is befejeződött a fiú junior kosárlabdázók bajnokságában, így a csapatok készen állnak az április 26-i, nyíregyházi országos döntőre. A keresztjátékból a Kosárlabda Akadémia Pécs és a SZEDEÁK jutott tovább, míg a felsőház rájátszásából a Debreceni KA, a Falco KC Szombathely, az Alba Fehérvár, a Vasas Akadémia, a Nyíregyházi Sportcentrum és a Budapesti Honvéd együttese.

Az első három helyen a Debrecen, a Szombathely és az Alba végzett egyforma mérleggel: 9 győzelem, 5 vereség. A három gárda egyébként körbeverte egymást.

Svajda Gábor, a Falco juniorcsapatának vezetőedzője értékelte tanítványai eddigi produkcióját:

„Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a srácoknak, maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel. Mérkőzésről mérkőzésre léptünk előre, és a fiúknak sikerült végrehajtaniuk, amit kértem tőlük. Kitűzött célunkat sikerült elérnünk: bejutottunk a döntőbe. Rengeteg hasonló szerkezetű együttes van, s éppen ezért nagyon kiegyenlített a mezőny. A fináléban minden tudásunkra szükség lesz. Addig is teljes gőzzel készülünk, hiszen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni.”

A Nyíregyházi Sportcentrum (fehérben) és a Budapesti Honvéd is ott lesz a nyolcas döntőben
A Nyíregyházi Sportcentrum (fehérben) és a Budapesti Honvéd is ott lesz a nyolcas döntőben

A Nyíregyházi Sportcentrum (fehérben) és a Budapesti Honvéd is ott lesz a nyolcas döntőben

Pethő Ákos, az Alba Fehérvár juniorjainak vezetőedzője is kifejtette véleményét az eddig tapasztalatairól:

„Számunkra abszolút hullámvölgy jellemezte a rájátszást. Gyakorlatilag bárki győzni tudott bárki ellen. Voltak nehézségeink, amelyeket igyekeztünk áthidalni. Hiányzónk is mindig akadt, de bízom benne, hogy a döntőre száz százalékos lesz a gárda. Összességében egyébként elégedett vagyok, mivel előkelő helyen végeztünk, s az utolsó néhány párharcban egyértelműen javult a mérlegünk. Szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, de ehhez a többi együttesnek is lesz néhány szava. Egyetlen hiba is elég, hogy ne sikerüljön.”

Ráthonyi Tamás , a Debreceni KA juniorjainak a mestere is kifejtette véleményét oldalunknak:

„Szerencsére azt tudom mondani, hogy mindegyik meccsen fejlődtünk. Szeptember óta ugyanaz a hátráltató tényezőnk, mint most: meghatározó játékosaink folyamatosan sérültek vagy betegek. Jelenleg is három alapemberünk hiányzik, és eddig sajnos úgy néz ki, hogy ez nem is változik a döntőig. Folyamatosan, lépésenként tűzzük ki céljainkat. Az első az volt, hogy jussunk tovább. A második, hogy legyünk ott a legjobb négy között. Onnan kezdve pedig csak reménykedhetünk az éremben.”

Mind a három szakember egyértelműen kiemelte, hogy rendkívül kiszámíthatatlan, hogy mi történik majd április 25. és 29. között Nyíregyházán. Egyetértenek abban, hogy bárki megnyerheti ezt a bajnokságot. Így alighanem remek meccsek, kiélezett párharcok zajlanak majd a Continental Arénában.

A FIÚ JUNIORBAJNOKI DÖNTŐ CSOPORTBEOSZTÁSA
A csoport: Debreceni KA, Vasas Akadémia, Nyíregyházi Sportcentrum, SZEDEÁK
B csoport: Falco KC Szombathely, Alba Fehérvár, Budapesti Honvéd, Kosárlabda Akadémia Pécs

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik