Kosárlabda: kikapott a Vasas Szekszárdon a kadét leánybajnokságban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
2018.04.21. 19:42
Címkék
A KSC Szekszárd kadét leánycsapata magabiztosan győzte le a Vasas Akadémia alakulatát a korosztályos bajnokság felsőházának rájátszásában. Harsányi Mária, a Szekszád kadétjainak vezetőedzője értékeli az együttes teljesítményét.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huVégéhez közeledik a leány kadét kosárlabdázók felsőházának rájátszása, ám az utolsó néhány fordulóra is maradtak rangadók. A harmadik helyezett KSC Szekszárd otthonába érkezett a Vasas Akadémia együttese, amely stabilan őrzi a második pozícióját a tabellán.Krasznai Bence –utanpotlassport.huVégéhez közeledik a leány kadét kosárlabdázók felsőházának rájátszása, ám az utolsó néhány fordulóra is maradtak rangadók. A harmadik helyezett KSC Szekszárd otthonába érkezett a Vasas Akadémia együttese, amely stabilan őrzi a második pozícióját a tabellán.

Az első és a második negyedben egyértelműen a hazaiak uralták a játékot, kiválóan védekeztek, koncentráltak és pontosak voltak. Így nem csoda, hogy az első félidő végén már 44−32-re vezettek.

A Vasas nem igazán tudta kihasználni magasságbeli fölényét, így védekezési taktikát váltott a harmadik játékrészben, s ez hatásosnak bizonyult, hiszen 1 ponttal nyerte a negyedet (20−19). A feltámadás azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy 12 pontot ledolgozzon. Habár szoros volt az utolsó tíz perc, ebben újra a Szekszárd kerekedett felül, hacsak két ponttal is, ami azt jelentette, hogy a találkozót is megnyerte 80−67-re.

Több érdekesség is tapasztalható volt a meccsen. Például az, hogy Vincze Nikolett 30 pontot dobott. Edzője, Harsányi Mária szerint ez annak is köszönhető, hogy Nikolett márfél éve a felnőttcsapattal készül.

 

A KSC Szekszárd kadétcsapata
A KSC Szekszárd kadétcsapata

A KSC Szekszárd kadétcsapata

 

„Niki, bár nem gyors játékos, mégis más sebességgel képes dolgozni, mint a kadétok. Remekül mozog a pályán, és kiválóan alakítja ki a helyzeteket. Rendkívül sokat számít, hogy a felnőttekkel készül, így tudásban már jóval a korosztálya előtt jár. Hétből hét büntetőt dobott be a Vasas ellen, ami önmagáért beszél.”

Nemcsak Vincze remekelt a büntetődobásoknál, ugyanis a gárda száz százalékos mutatóval fejezte be a párharcot: tizenkilencből tizenkilencet értékesített. Harsányi véleménye ezzel kapcsolatban több, mint sokatmondó:

„Ötven éves pályafutásom során nem tapasztaltam még ilyet egyik alakulatomnál sem.”

A szekszárdi mester természetesen a találkozót is értékelte:

„Nagyon büszke vagyok a lányokra. Mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. Precízek, koncentráltak és összeszedettek voltak. Tudtuk, hogy csak úgy érvényesülhetünk a Vasas magas játékosai ellen, ha már a félpályától elkezdjük a védekezésünket rájuk erőltetni. Szerencsére ez hatásos volt. Butaság lett volna belemenni az egy az egy elleni összecsapásokba. Természetesen hatalmas mentális pluszt ad a csapatnak ez a siker, ugyanakkor úgy vélem, hogy a döntőben a Csata és a Vasas is sokkal esélyesebb lesz nálunk. A pasarétieknél biztos, hogy pályán lesz a felnőtt élvonalban szereplő Dombai Réka is, és ennél sokkal extrábbat kell majd nyújtanunk, ha ott is meg szeretnénk őket verni. Egy biztos: dobogós helyezést várunk.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek