Kosár: vereség az oroszoktól is a leány U16-os Eb-n

Vágólapra másolva!
2019.08.23. 21:06
Címkék
Két mérkőzést követően továbbra is nyeretlen a magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott, amely ezúttal szoros csatában kapott ki 69−66-ra az orosz alakulattól.

Szkocsovszki Igor U16-os leány kosárválogatottja− némi meglepetésre− 70−63-as vereséget szenvedett a tavaly feljutott finn csapattól a szkopjei A divíziós Európa-bajnokság nyitányán. A folytatás ugyanakkor még nehezebbnek ígérkezett, hiszen a rivális az orosz válogatott volt. A két alakulat jól ismeri egymást; a baki Európai ifjúsági Olimpiai Fesztivál elődöntőjében 67−64-re a magyarok nyertek− végül ezüstérmet szereztek.Szkocsovszki Igor U16-os leány kosárválogatottja− némi meglepetésre− 70−63-as vereséget szenvedett a tavaly feljutott finn csapattól a szkopjei A divíziós Európa-bajnokság nyitányán. A folytatás ugyanakkor még nehezebbnek ígérkezett, hiszen a rivális az orosz válogatott volt. A két alakulat jól ismeri egymást; a baki Európai ifjúsági Olimpiai Fesztivál elődöntőjében 67−64-re a magyarok nyertek− végül ezüstérmet szereztek.

Az U16-os leány kosárválogatott Forrás: FIBA
Az U16-os leány kosárválogatott Forrás: FIBA

Az U16-os leány kosárválogatott  •  Forrás: FIBA

Pedig jól indult a meccs: Renczes Rebeka duplájával kétpontos előnnyel indítottak a lányok. Ezt a különbséget három és fél percig tartották, ekkor viszont beindult az orosz gépezet; Jana Pasovszkaja egyenlített, ezután Anasztaszija Odincova, Anasztaszija Koszu és Szabrina Dovnar-Zapolszkaja remeklésének köszönhetően 13−22-re nyerték az oroszok az etapot.

A játék képe nem sokat változott a második negyedben, az oroszok lehengerlőek voltak, és sokáig tizenöt pontos előnnyel vezettek. Szkocsovszki tanítványai ugyanakkor nem adták fel: Renczes, Habling Lara és Krasovecz Lili koncentráltságának hála megkezdték a felzárkózást. Húsz perc után 35−41-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik felvonást is az oroszok kezdték jobban, ismét tíz pont fölé duzzasztották a különbséget, ám az etap végére ez ötre csökkent: 50−55.

Sitku Zsuzsanna is jól játszott az utolsó tíz percben. A magyaroknak mindazonáltal nem igazán sikerült közelebb kerülniük ellenfelükhöz. Illetve, nem sokkal. BárGyöngyösi Janka az utolsó pillanatokban dobott egy hárompontost, így is 66−69 állt az eredményjelzőn a lefújás után.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZKOPJE
Csoportkör, 2. forduló
Oroszország−Magyarország 69−66 (24−15, 17−20, 14−15, 14−16)
A magyar csapat pontszerzői
Habling Lara 18 pont, Renczes Rebeka 14, Gyöngyösi Janka és Sitku Zsuzsanna 7-7, Krasovecz Lili 6, Telegdy Zsófia 5, Balogh Liza 4, Pfeiffer Virág és Ferenci Kata 2-2, Miklós Melinda 1

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik