Kosárlabda: Vasas-győzelem a fiú juniorbajnokság rangadóján

Vágólapra másolva!
2018.12.01. 13:12
Címkék
A Vasas Akadémia fiú juniorcsapata nyerte a címvédő Alba Fehérvár elleni szombati rangadót a korosztályos bajnokság Nyugati csoportjában. Faragó Péter együttese így továbbra is vezeti a tabellát, de nem sokkal van lemaradva a Kosárlabda Akadémia Pécs és a székesfehérváriak csapata sem.

M. Sz.utanpotlassport.hu Két, egyértelműen a bajnoki címre esélyes együttes csapott össze szombat délelőtt a fiú juniorbajnokság Nyugati csoportjában: a Vasas Akadémia fogadta a címvédő Alba Fehérvár együttesét. A két csapat egyaránt egy vereséggel állt a találkozó előtt, így kijelenthető: a ‒ szintén egyszer betliző ‒ Kosárlabda Akadémia Péccsel karöltve abszolút kiemelkednek a mezőnyből.M. Sz.utanpotlassport.hu Két, egyértelműen a bajnoki címre esélyes együttes csapott össze szombat délelőtt a fiú juniorbajnokság Nyugati csoportjában: a Vasas Akadémia fogadta a címvédő Alba Fehérvár együttesét. A két csapat egyaránt egy vereséggel állt a találkozó előtt, így kijelenthető: a ‒ szintén egyszer betliző ‒ Kosárlabda Akadémia Péccsel karöltve abszolút kiemelkednek a mezőnyből.

A Vasas Akadémia nyerte az Alba Fehérvár elleni rangadót a fiú juniorbajnokságban Forrás: Vasas Akadémia
A Vasas Akadémia nyerte az Alba Fehérvár elleni rangadót a fiú juniorbajnokságban Forrás: Vasas Akadémia

A Vasas Akadémia nyerte az Alba Fehérvár elleni rangadót a fiú juniorbajnokságban  •  Forrás: Vasas Akadémia

Nagy elánnal kezdtek a székesfehérváriak, akik az első negyedet teljes mértékben uralták, s nyerték meg 13‒7-re. A gárda kiváló összhangban volt, és a jó kezdéshez nagyban hozzájárultak a remek egyéni teljesítmények, a 16 éves Kass Balázs például már öt ponttal és egy gólpasszal állt a második tíz perc előtt. A félidőre aztán sikerült felszívniuk magukat a pasarétieknek is, ami a felzárkózáshoz ugyan nem volt elég, de legalább a különbség nem nőtt tovább (21‒27). A vendég együttesből Sodiq Seyi Awogbemi ekkor nyolc, Molnár Mátyás és Kass hét, míg a hazaiaknál Horváth Hunor hat, Gászner Flórián pedig öt ponttal állt.

A harmadik játékrészben tovább tartott a fővárosiak lendülete, így szorosabbá tették az eddig is kiélezett párharcot. Ennek köszönhetően a végjátéknak egypontos különbséggel vágtak neki a felek (40‒41). A zárónegyedet négy gyors ponttal kezdte Faragó Péter legénysége, így magához ragadta az előnyt. Öt perc volt már csak hátra, amikor a hazaiak vezetőedzője 47‒45-ös vezetésnél időt kért, hogy rendezze a sorokat, és felkészítse csapatát a hajrára. Kass értékesített büntetőivel azonban egyenlítettek a vendégek. Erre magasabb fokozatba kapcsolt a Vasas, és állva hagyta ellenfelét. Végül 57‒51-re megnyerte a rangadót, így továbbra is vezeti a tabellát.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, NYUGATI CSOPORT
Vasas Akadémia‒Alba Fehérvár
Vasas: Szopkó, Radics 15 pont, Meződi, Gászner 9, Bartha 3, Horváth 13, Honti, Hanzély, Jenei 8, Veres 11, Kódor
Fehérvár: Kass 17 pont, Nagy, Körmöczi 1, Takács 2, Balsay, Nagy, Seyi 20, Áment 2, Magda, Molnár 7, Kuttor 4, Gödör

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik