Kosárlabda: szombaton rajtol a leány U17-es vb Minszkben

Vágólapra másolva!
2018.07.20. 16:03
Címkék
Szombaton kezdődik Minszkben a leány U17-es kosárlabdázók világbajnoksága. Völgyi Péter együttese az U16-osok között tavaly hatalmas sikereket ért el. Adódik tehát a kérdés: mire lehet képes az idén?

Krasznai Bence –utanpotlassport.huSzombaton kezdetét veszi a leány U17-es világbajnokság Minszkben. Völgyi Péter együttese nem akármilyen múlt évet produkált. Még az U16-osok között ezüstérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon, valamint az EYOF-on, a Héraklész Gálán pedig megválasztották az év utánpótláscsapatának. De mire lehet képes a gárda az idei világbajnokságon?Krasznai Bence –utanpotlassport.huSzombaton kezdetét veszi a leány U17-es világbajnokság Minszkben. Völgyi Péter együttese nem akármilyen múlt évet produkált. Még az U16-osok között ezüstérmes lett a korosztályos Európa-bajnokságon, valamint az EYOF-on, a Héraklész Gálán pedig megválasztották az év utánpótláscsapatának. De mire lehet képes a gárda az idei világbajnokságon?

A leány U17-es kosárlabda-válogatott egy nappal a világbajnokság kezdete előtt Forrás: FIBA
A leány U17-es kosárlabda-válogatott egy nappal a világbajnokság kezdete előtt Forrás: FIBA

A leány U17-es kosárlabda-válogatott egy nappal a világbajnokság kezdete előtt  •  Forrás: FIBA

Völgyi elmondta, hogy a lányok pontosan odáig jutottak el a felkészülésben, ameddig szerettek volna, azonban a csúcsformát sajnos nem sikerült elérni. A vezetőedző összegezte, hogy a három és fél hetes felkészülési időszak alatt hét barátságos meccsen is pályára lépett a válogatott, s ebből négyet elvesztett. Igaz, a négy vereségből hármat Spanyolország ellen szenvedett el, s mind a háromszor csupán egy kosár döntött a két csapat között. A spanyolokon kívül a tavalyi Európa-bajnok francia gárdától is kikapott az alakulat, a szlovákokat viszont kétszer, míg az olaszokat egyszer győzte le.

A tapasztalatszerzés biztosan nem volt hiábavaló, ugyanis a világbajnokságon a C csoportban Argentína és Új-Zéland mellett éppen Spanyolország lesz az ellenfél. A mester kifejtette, mennyire tudta felmérni az erőviszonyokat:

„A spanyolokkal háromszor is rendkívül szoros meccset játszottunk, úgy vélem, hogy ha nagyon összekapjuk magunkat, akkor Minszkben fordulhat a kocka. Az argentinok a felkészülési időszakot Európában töltötték, így könnyedén hozzájutottunk a mérkőzéseik felvételéhez, amiket tanulmányoztunk is. Meglátásom szerint hasonló erőt képviselnek, mint mi. A fekete bárány Új-Zéland, sajnos semmit nem sikerült megtudni az együttesről.”

A szakember kiemelte, hogy a magyar válogatott fizikai hátrányát rengeteg betöréssel, gyors szerkezettel, mozgékony játékkal, valamint sok – vélhetően jó – távoli és középtávoli dobással kompenzálja.Völgyi szerint nagyon hasonló erőt képvisel a világbajnokság mezőnye, s amennyiben az alakulat be tudná verekedni magát a legjobb nyolc közé, azt hatalmas sikerként lehetne elkönyvelni.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik