Kosárlabda: szerdán nyitja kapuit az NKA Pécs

Vágólapra másolva!
2020.05.18. 18:15
Címkék
Az Euroliga-győztes mesteredzővel, Rátgéber Lászlóval beszélgettünk arról, miként indul újra az élet szerdától a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapatában.

A kormány enyhített a koronavírus-járvány miatt hatályba léptetett döntésein, eszerint május 4-tőlsportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Az Euroliga-győztes mesteredző, Rátgéber László által irányított, államilag elismert Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs rögvest elkezdett dolgozni azon, miként indulhat újra az élet a nevelőműhelyben.Rátgéber László által irányított, államilag elismert Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs rögvest elkezdett dolgozni azon, miként indulhat újra az élet a nevelőműhelyben.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szerdán újraindul Forrás: ratgeberakademia.hu
A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szerdán újraindul Forrás: ratgeberakademia.hu

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szerdán újraindul  •  Forrás: ratgeberakademia.hu

„Hosszas szervezői munka után végre visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Igaz, mindezt csak szépen, fokozatosan. Szerdán nyitjuk kapuinkat, és először a helyi gyerekekkel kezdünk foglalkozni. A kollégiumunkba néhány nappal később, hétfőn költözhetnek a kosarasok− természetesen ennek működtetése külön tervet igényel: az első és legfontosabb változás az, hogy egy szobában csupán egy fiatal tartózkodhat. Hatvan férőhelyes a létesítmény, így alapvetően mindössze harminc ifjú elszállásolásáról beszélhetnénk most, ha néhány termet nem alakítottunk volna át: ily módon hatvan százalékos kihasználtsággal üzemeltethetjük”− fejti ki a kilencszeres magyar bajnok tréner.

A klubnak − infrastruktúrális adottsági révén − nagy könnyebbséget jelent a másfél éve átadott bázisa.

„Az épületben három pálya található, hat palánkkal, mindahány elszeparálható a másiktól, ráadásul kint, a szabadtéren, további öt pályán készülhetünk − ekképpen kiscsoportokban tökéletesen dolgozhatunk: ezalatt maximum tíz főt értek, tehát leginkább az egyéni képzésre helyezzük a hangsúlyt. Az összes egészségügyi előírást betartjuk: ügyelünk a távolságtartásra, a folyamatos fertőtlenítésre, szellőztetésre, és a többi... A szülőkkel és a tanítványainkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és úgy vesszük észre, hogy nagyon várják már az újraindulást. Megint kiemelném: a hangsúly a fokozatosságon van. Örülünk annak, hogy elkezdhetünk dolgozni, de alkalmazkodnunk kell minden negatív és pozitív változáshoz− abban reménykedünk, ez utóbbiból lesz több.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik