Kosár: Somogyi Ádám ismét a felnőttválogatottban bizonyíthat

Vágólapra másolva!
2020.07.15. 19:21
Címkék
A DEAC első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának irányítójával, a húszéves Somogyi Ádámmal beszélgettünk azután, hogy ismét meghívót kapott a felnőttválogatott keretébe.

Nagy meglepetést okozott a most húszéves Somogyi Ádám 2018 nyarán:meghívót kapott a férfiválogatott szövetségi kapitányától,Ivkovics Sztojantóla bő keretbe. Az ifjú irányítónak hihetetlen nagy élmény volt a„nagyokkal” együtt készülni. A csapatba először a hollandok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen került, ám akkor még nem léphetett pályára. Arra februárban került sor ugyanabban a sorozatban (a csapat 75−41-re kikapott Varesében).Somogyi Ádám 2018 nyarán:meghívót kapott a férfiválogatott szövetségi kapitányától,Ivkovics Sztojantóla bő keretbe. Az ifjú irányítónak hihetetlen nagy élmény volt a„nagyokkal” együtt készülni. A csapatba először a hollandok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen került, ám akkor még nem léphetett pályára. Arra februárban került sor ugyanabban a sorozatban (a csapat 75−41-re kikapott Varesében).

Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL
Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL

Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL

Ezt követően nem számított rá a kapitány, a jég viszont megtört, ugyanis Ádám ismét a legjobbakkal készülhet az együttes augusztus 2-án kezdődő összetartásán a székesfehérvári MKOSZ Központban.

„Nagy örömmel tölt el, hogy ismét megmutathatom magam a legmagasabb hazai szinten; az összes játékos álma bekerülni a válogatottba, én is ezért dolgozom keményen. Az U20-as és U18-as lányok a felnőttekkel együtt készülhettek, arról azonban nincs egyelőre információm, hogy nálunk is így néz-e majd ki a program. Már nagyon várom, izgatott vagyok!” – meséli a DEAC NB I-es gárdájának játékosa.

Ádám egyébként fővárosi otthonában tölti a nyarat.

Weisz András segítségével minden nap egyéni képzésen veszek részt Budapesten, emellett a vezetőedző, Kovács Adrián tréningprogramját is folyamatosan végzem. Az erőnléti foglalkozásokkal együtt tehát napi két-háromszor készülök a válogatott táborára és a következő évadra. Szintén András szervezésében eddig háromszor rendeztek ezen a nyáron úgynevezett »pick up-mérkőzéseket«, amely keretein belül különböző profi klubok játékosait hívják meg, s új egységeket alkotva nézünk farkasszemet egymással.”

Somogyi amondó, a következő évadban a DEAC meglepetést okozhat az első osztályban.

„Kiváló együttesekkel kell megküzdenünk, többek között a Falco KC Szombathellyel, az Alba Fehérvárral és az Atomerőmű SE-vel. Úgy vélem, az edző stábunk és a kosarasaink egyaránt kiemelkedőek, ráadásul az új igazolásaink is kiválóak. Ennek alapján mondom azt, hogy minden adott a legnagyobb célok eléréséhez – akár a bajnoki aranyért is harcban lehetünk.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik