Kosárlabda: pécsi győzelem a junior fiúbajnokság rangadóján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.20. 19:27
Címkék
A Kosárlabda Akadémia Pécs gárdája nyerte a keddi rangadót az Alba Fehérvár ellen a fiú junior kosárlabda-bajnokságban. A diadal azért is értékes a pécsieknek, mivel így közelebb jutottak a Nyugati csoport jelenleg első két helyét elfoglaló együtteshez: a Vasas Akadémiához és az eddig veretlen, ám most már szintén egy vereséggel álló székesfehérváriakhoz.

M. Sz. – utanpotlassport.huKedden délután Baranya megye székhelyén rendezték a fiú junior kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Alba Fehérvár összecsapását. A két csapat játékosainak többsége az elmúlt időszakban nemzetközi tornán is bemutatkozott már: Székesfehérváron zajlott az U20-as EYBL-sorozat (European Youth Basketball League) első állomása, amelyen az említett két klub képviselte hazánkat. Már csak ezért is izgalmas ütközetre számíthattak a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokába kilátogatók.M. Sz. – utanpotlassport.huKedden délután Baranya megye székhelyén rendezték a fiú junior kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Alba Fehérvár összecsapását. A két csapat játékosainak többsége az elmúlt időszakban nemzetközi tornán is bemutatkozott már: Székesfehérváron zajlott az U20-as EYBL-sorozat (European Youth Basketball League) első állomása, amelyen az említett két klub képviselte hazánkat. Már csak ezért is izgalmas ütközetre számíthattak a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokába kilátogatók.

A 17 éves Vanja Vukas volt a pécsiek nyerőembere az Alba Fehérvár ellen
A 17 éves Vanja Vukas volt a pécsiek nyerőembere az Alba Fehérvár ellen

A 17 éves Vanja Vukas volt a pécsiek nyerőembere az Alba Fehérvár ellen

Bizonyítási vágytól fűtve léptek parkettra a hazaiak, akik remekül kezdték a találkozót. Már az első negyedet követően hárompontos előnyt sikerült kialakítaniuk, amelyet a második játékrészben újabb néggyel növeltek.

A félidei eligazítás sem használt a címvédő székesfehérváriaknak. A pécsiek, a szerb Vanja Vukas kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően, a záró negyedre 13 pontos előnyt szereztek, amelyből ugyan ötöt lefaragtak a vendégek, de fordítaniuk nem sikerült. A mecsekiek végül 77-69-re diadalmaskodtak, ami azt jelenti: nincs már veretlen gárda a juniorok Nyugati csoportjában, és továbbra is kiélezett harc folyik az első helyért. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a már említett 17 éves Vanja Vukas volt, aki 28 pontja mellett kiosztott 4 asszisztot és összeszedett 6 lepattanót.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG
Kosárlabda Akadémia Pécs–Alba Fehérvár 77–69

KA Pécs: Scherer 16 pont, Váits 10, Borsos, Horváth, Dervalics 5, Fekete 8, Herger 6, Vad 2, Bálint 2, Balaskó, Tóth, Vukas 28
Alba: Seyi 17 pont, Nagy, Molnár 17, Kuttor, Körmöczi 5, Balsay 15, Áment, Nagy 3, Magda, Kass 8, Góbi 4, Gödör

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik