Kosárlabda: nyíregyházi U20-as siker az EYBL-sorozat nyitányán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.07. 07:37
Címkék
A tavalyi szereplés után az idén is megméreti magát az EYBL-ben (European Youth Basketball League) a Nyíregyháza Blue Sharks férfi U20-as kosárlabdacsapata, amely a Kolozsváron rendezett első fordulóban remek eredményeket ért el: négy győzelemmel zárta a küzdelmeket.

M. Sz.utanpotlassport.hu Kolozsváron rendezték a kosárlabdázók EYBL-sorozatának első fordulóját, amelyen a férfi U20-as korosztály küzdelmeiben két magyar csapat is pályára lépett. A Szolnoki Sportcentrum két győzelemmel és két döntetlennel zárta a megméretést, míg a Nyíregyháza Blue Sharks együttese négy diadallal az élen végzett.M. Sz.utanpotlassport.hu Kolozsváron rendezték a kosárlabdázók EYBL-sorozatának első fordulóját, amelyen a férfi U20-as korosztály küzdelmeiben két magyar csapat is pályára lépett. A Szolnoki Sportcentrum két győzelemmel és két döntetlennel zárta a megméretést, míg a Nyíregyháza Blue Sharks együttese négy diadallal az élen végzett.

A nyíregyháziak legelőször éppen a szolnokiakkal csaptak össze, és győztek 72‒53-ra, majd következett az olasz Basket Rimini Crabs, a szerb Next Step Academy, végül pedig a hazai környezetben játszó Cluj-Napoca gárdája. A rangos nemzetközi viadalon elért siker értékét pedig tovább növeli, hogy a szabolcsiak három egyéni különdíjban is részesültek: Fazekas Csaba lett a torna legértékesebb játékosa, Sitku Mártont beválasztották az All Star csapatba, Mokánszki Máté pedig a gárda legjobbja volt.

A Nyíregyháza Blue Sharks U20-as csapata Forrás: Facebook
A Nyíregyháza Blue Sharks U20-as csapata Forrás: Facebook

A Nyíregyháza Blue Sharks U20-as csapata  •  Forrás: Facebook

A Blue Sharks becenévre hallgató alakulat számára ugyanakkor nem új a nemzetközi versengés légköre, hiszen már a tavalyi évadban is résztvevője volt az EYBL küzdelmeinek.

„Az első évben beugró csapatként vettünk részt az EYBL-sorozatban, emiatt kissé felkészületlenül vágtunk neki ‒ nyilatkoztaa nemzetközi liga riporterének a nyíregyháziak vezetőedzője,Sitku Ernő. ‒ Idén viszont készültünk arra, hogy itt lehessünk, amit a játékosok is nagyon vártak, hiszen rendkívül hasznos számukra, hogy nemzetközi szinten is megmérethetik magukat. Megtapasztalnak más fajta játékintelligenciát, stílust. Öt játékosunk is tagja a másodosztályban szereplő felnőttcsapat keretének, a többiek az U18-as gárdából érkeznek. Emiatt kicsit nehéz összehangolni őket, mivel nem minden nap edzenek együtt, de mindent megtesznek, hogy ezeket a nehézségeket kiküszöböljék. Nagy öröm számunkra, hogy négy győzelemmel kezdtük a sorozatot, de még mindig nem lehet megmondani: milyenek az erőviszonyok. Az elsődleges cél, hogy továbbjussunk a csoportból, a többit pedig majd meglátjuk.”

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik