Kosárlabda, női bajnokság: a szekszárdiak legyőzték a Csatát

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 21:02
Címkék
Utánpótláskorú kosarasokkal teletűzdelve játszott parázs csatát a KSC Szekszárd alakulata az NKE-Csatával szemben a női élvonalban, az 5.-8. helyért zajló küzdelem odavágóján. A mérkőzést a tolnaiak nyerték meg 67−61-re.

Krasznai Bence − utanpotlassport.huNémi meglepetésre a tavaly ezüstérmes KSC Szekszárd nem jutott a legjobb négy közé a női kosárlabdázók élvonalában. A Djokics Zseljko vezette alakulat az UNI Győrrel szemben maradt alul a Play Off-ban 2−1-re, így„csak" az ötödik helyért küzdhet tovább az együttes.Krasznai Bence − utanpotlassport.huNémi meglepetésre a tavaly ezüstérmes KSC Szekszárd nem jutott a legjobb négy közé a női kosárlabdázók élvonalában. A Djokics Zseljko vezette alakulat az UNI Győrrel szemben maradt alul a Play Off-ban 2−1-re, így„csak" az ötödik helyért küzdhet tovább az együttes.

Az NKE-Csatával más volt a helyzet, hiszen újoncként vágott a szezonnak. A vezetőedző, Tursics Krisztián ősszel azt tűzte ki célul, hogy a legjobb nyolc közé jussanak, és ez sikerült is. Igaz, tovább nem jutott a Csata, mivel mind a két mérkőzését elveszítette az Aluinvent DVTK ellen a kieséses szakaszban.

Mind a két alakulat tehát az ötödik helyért maradt harcban, és az első összecsapásra Szekszárdon került sor.

Szoros küzdelemben nyert a KSC Szekszárd (kékben) az NKE-Csata ellen Forrás: kadarka.net
Szoros küzdelemben nyert a KSC Szekszárd (kékben) az NKE-Csata ellen Forrás: kadarka.net

Szoros küzdelemben nyert a KSC Szekszárd (kékben) az NKE-Csata ellen  •  Forrás: kadarka.net

Az első két negyedben szinte záporoztak a kosarak, nagy iramot diktáltak a hölgyek, és ehhez hozzá tartozik az is, hogy egyik oldalon sem működött tökéletesen a védekezés. Húsz perc után az állás 43−45 volt a budapestiek javára (21−23, 22−22).

A harmadik játékrészben aztán visszább zárt mindkét együttes, s a Szekszárd apránként kezdte ledolgozni a hátrányát. A zárófelvonásra végül megfordították az eredményt a tolnaiak, és négypontos előnyre tettek szert (58−54).

Az utolsó tíz percben esett a legkevesebb kosár. Remekül gátolták meg egymás támadásait a csapatok. A hazaiak meg tudták tartani az előnyüket, sőt növelni is tudták, így 67−61-re megnyerték a párharcot.

A tolnaiak sikeréhez nagyban hozzájárult a 19 éves Gereben Lívia, aki 34 percet töltött a pályán, és ez idő alatt 14 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

A vendégoldalon (az utánpótláskorúak közül), a szintén 19 esztendős Lelik Réka jutott a legtöbb szóhoz (30 perc alatt 7 pontot és 4 lepattanót szerzett). A 18 éves Mányoky Réka pedig 11 perc alatt 4 pontig és 1 lepattanóig jutott.

Női NB I/A, odavágó az 5.-8. helyért, Szekszárd
KSC Szekszárd−NKE-Csata 67−61 (21−23, 22−22, 15−9, 9−7)

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik