Kosárlabda: Litvánia ellen a nyolc közé jutás a tét U16-osaink számára

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.20. 14:50
Címkék
„Az utolsó két meccsen már maradéktalanul betartották azt, amit kértem tőlük, illetve, amit gyakoroltunk a felkészülési időszakban. Ha ugyanígy szerepelnek a folytatásban, akkor bizakodóak lehetünk” – vélekedik az U16-os leány kosárlabda-válogatott vezetőedzője, Mészárosné Kovács Andrea a Kaunasban zajló korosztályos Európa-bajnokság csoportmérkőzései után. Az alakulat következő ellenfele a hazai pálya előnyét élvező litván gárda lesz.

Krasznai Bence−utánpótlássport.huA magyar leány U16-os kosárlabda-válogatott második helyen zárta a csoportkört a Kaunasban zajló korosztályos, A divíziós Európa-bajnokságon, miután az olaszoktól vereséget szenvedett, a horvátokat és lengyeleket viszont legyőzte.Krasznai Bence−utánpótlássport.huA magyar leány U16-os kosárlabda-válogatott második helyen zárta a csoportkört a Kaunasban zajló korosztályos, A divíziós Európa-bajnokságon, miután az olaszoktól vereséget szenvedett, a horvátokat és lengyeleket viszont legyőzte.

„Maximálisan elégedett vagyok a történtekkel. Igaz, az első meccs kicsit döcögősen indult, nem igazán pörögtek még fel a lányok, viszont a folytatásban egyre jobban összeállt a játékuk, a védekezésük, s csapatként is kimondhatom: összeszoktak. Jól működnek együtt – így a vezetőedző, Mészárosné Kovács Andrea–. Az utolsó két meccsen már maradéktalanul betartották azt, amit kértem tőlük, illetve, amit gyakoroltunk a felkészülési időszakban. Ha ugyanígy szerepelnek a folytatásban, akkor bizakodóak lehetünk.”

Válogatottunk következő ellenfele a hazai pálya előnyét élvező litván gárda lesz. A vezetőedző ennek örül:

„Sokkal jobb, hogy a litvánokat kaptuk, s nem a németeket. A látottak alapján valamivel egyszerűbb dolgunk lesz velük szemben, de semmi sem biztos. Csupán az, hogy mindent megtesznek a lányok azért, hogy tovább menetelhessenek.”

A magyar csapat Forrás: FIBA
A magyar csapat Forrás: FIBA

A magyar csapat  •  Forrás: FIBA

Ehhez nagyban hozzájárulhat Dombai Réka is, aki az első három fordulóban az egész mezőnyt tekintve a legtöbb pontot dobta. Meccsenkénti átlaga 17 pont, de az asszisztokban is jeleskedik; eddig átlagosan négyet osztott ki mérkőzésenként, s ebben a mutatóban az ötödik helyen áll a kontinensviadalon.

„Előzetesen is tudtam, hogy sokat kell hozzátennem majd a játékhoz. Nagy várakozásokat tűztem ki magam elé, ugyanakkor erre még én sem gondoltam. A csapatnak és az edzőnek köszönhetem azt, hogy sikerült túlszárnyalnom magam. Nagyon örülök neki. Még boldogabb lennék, ha be tudnánk jutni a legjobb nyolc közé. Ha mindent úgy csinálunk, ahogyan kell, és jól védekezünk, akkor ezt elérhetjük” – foglalja össze Dombai.

Madár Esztert kérdeztük arról, melyek a legnagyobb erősségei a magyar alakulatnak. Eszterről egyébként el kell mondani, hogy a lepattanózásban nyújt kiemelkedőt a viadalon; meccsenként átlagban tízet szerez, ez pedig a harmadik legjobb az Eb-n.

„Úgy vélem, hogy eddig a gyorsaságunk volt az, ami leginkább számottevő volt a teljesítményünkben. Azonban egyre jobban bízunk egymásban, remekül érezzük a másikat a pályán. Már az is érződik, hogy mindenki nagyon akar, a szívünk visz előre minket. Az pedig külön öröm, hogy a védekezésünk is fantasztikusan működik. Nem tudom, meddig menetelhetünk, a legjobb nyolc közé szeretnénk bejutni, s onnan már csak az számít, hogy minél jobb helyen zárjunk.”

A magyar leány U16-os kosárlabda válogatott magyar idő szerint kedden este hat órakor lép pályára Litvánia ellen.

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik