Kosárlabda: kezdődnek a kadétok nyolcas döntői

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 12:35
Címkék
Csütörtöktől vasárnapig rendezik a kadét kosárlabdázók a országos bajnoki nyolcas döntőit. A fiúk a soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban küzdenek, míg a leányok az ősszel átadott pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiában lépnek pályára a bajnoki trófeáért.

UP-infoCsütörtökön kezdődnek a kadét kosárlabdázók országos nyolcas döntői. A fiúk a soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban küzdenek vasárnapig, míg a leányok az ősszel átadott pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiában lépnek pályára a bajnoki trófeáért.UP-infoCsütörtökön kezdődnek a kadét kosárlabdázók országos nyolcas döntői. A fiúk a soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban küzdenek vasárnapig, míg a leányok az ősszel átadott pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiában lépnek pályára a bajnoki trófeáért.

A Csata DSE 2018-as kadétbajnok csapata
A Csata DSE 2018-as kadétbajnok csapata

A Csata DSE 2018-as kadétbajnok csapata

A négynapos megméretés első két napján a csoportmérkőzéseket bonyolítják le. A nyolc együttest két kvartettre osztották; az A jelűbe kerültek a rájátszás bajnokai, negyedik, ötödik helyezettjei, és a keresztbejátszás egyik győztese. A B jelű négyesben a felsőházi rájátszás ezüst- és bronzérmesei vannak, a hatodik helyezettek a keresztbejátszás másik nyertese mellett.

A fiúk mezőnyében tehát az A csoportban a MAFC, a Szolnoki Sportcentrum, a Debreceni KA, valamint a Kosárlabda Akadémia Pécs alakulata néz farkasszemet egymással.AB jelű kvartettben a hazai pálya előnyét élvező Soproni Sportiskola KA mellett a Vasas Akadémia alakulata, a Kaposvári KK és a Zsíros Akadémia Kőbánya gárdája méri össze tudását.

Érdekesség, hogy a fiúk fináléjába a tavalyi bajnok Alba Fehérvár nem jutott be. Ennek okairól korábban már írtunk.

A leányok A csoportjában a címvédő, az idén még veretlen Csata DSE, a Bajai NKK, a Széchenyi KA és a DVTK Akadémia együttese harcol a továbbjutásért. Amásik csoportban az Atomerőmű-KSC Szekszárd, a Vasas Akadémia, a Kosárlabda Akadémia, és a Soproni Darazsak Akadémia csapata küzd meg egymással.

Gyakorlatilag órára pontosan ugyanaz a program mind a két bajnoki döntőben; szombaton délelőtt tíz órától délután négyig zajlik a keresztbejátszás, míg vasárnap reggel kilenctől délután háromig bonyolítják le a helyosztókat.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik