Csütörtökön kezdődik az U16-os fiúkosarasok podgoricai B divíziós Európa-bajnoksága, amelyre a magyar válogatott június 24-én kezdte meg felkészülését a székesfehérvári MKOSZ Központban. A vezetőedző, Váradi Attila úgy döntött, hogy négy egy évvel fiatalabb játékost is a csapatában szeretne tudni, éppen ezért tesztmérkőzéseken figyelte meg az U15-ösöket, és ezek alapján választott. A mester elmondta, úgy érzi, ez idáig jó munkát végeztek a nyáron.

Az U16-os válogatott (pirosban) Belgium együttesével szemben is játszott edzőmérkőzést a székesfehérvári MKOSZ Központban Forrás: hunbasket.hu

Az U16-os válogatott (pirosban) Belgium együttesével szemben is játszott edzőmérkőzést a székesfehérvári MKOSZ Központban  •  Forrás: hunbasket.hu

„Voltak edzőmérkőzéseink, amelyeken a fiúk hullámzó teljesítményt nyújtottak, ám a feladatukat megértették, és tudják, az Eb-n már nem lesz esély a próbálgatásra, tudásuk legjavát kell nyújtaniuk a pályán. A játékunkat leginkább a stabil védekezés jellemzi, gyors átmenetekkel. Ebben a korosztályban nehéz megmondani, hogy milyen erőt is képviselünk, az ugyanis nagyon gyorsan, akár meccs közben is változik, milyen formát mutat egy-egy alakulat.”

A magyarok a koszovóiakkal, a svédekkel, a bolgárokkal, a norvégokkal és a lengyelekkel kerültek egy csoportba. Mit kell tudni ezekről a gárdákról?

„Egyik mérkőzés sem lesz egyszerű, nehéz ellenfelekkel találkozunk. Koszovó válogatottjával nézünk először farkasszemet, ennek az egységnek a mentalitását lehet kiemelni, míg a svédek és a norvégok a gyorsaságukkal, valamint az agresszivitásukkal tűnnek ki. Azt gondolom, a lengyel csapat emelkedik ki leginkább, rendkívül jó a keretük. A többiekkel, azt hiszem, ki-ki meccset játszhatunk, és akár bejuthatunk a legjobb nyolc közé is. Persze, bármi megtörténhet, a lényeg, hogy minél több párharcot meg szeretnénk nyerni. Amennyiben a fiúk fegyelmezetten és keményen játszanak, úgy nem lehet nagy gond” − összegzett Váradi.

U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA
A magyar válogatott programja
Csoportkör
Csütörtök: Magyarország−Koszovó, 16
Péntek: Magyarország−Bulgária, 13.45
Szombat: Magyarország−Svédország, 18.15
Hétfő: Magyarország−Lengyelország, 18.15
Kedd: Magyarország−Norvégia, 16
Csütörtök: negyeddöntő
Péntek: elődöntő
Szombat: helyosztó

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport