Kosárlabda: Jesper Gustavsson a DEAC U20-as csapatának új mestere

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 14:20
Címkék
A svéd kosárlabda-élvonalból érkezik a DEAC U20-as csapatának új vezetőedzője, Jesper Gustavsson. A mester kifejtette, a klub szakmai igazgatója, Berényi Sándor meggyőzte őt arról, hogy profi együtteshez ír alá.

Adebka.hubeszélgetett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapatának új vezetőedzőjével, a svédJesper Gustavssonnal.A 33 éves szakember fiatal kora ellenére figyelemre méltó edzői tapasztalattal rendelkezik, az utánpótlásból indulva került az akkor a svéd harmadosztályban szereplő Umeå kispadjára, amelyet rövid időn belül a legjobbak közé vezetett.debka.hubeszélgetett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapatának új vezetőedzőjével, a svédJesper Gustavssonnal.A 33 éves szakember fiatal kora ellenére figyelemre méltó edzői tapasztalattal rendelkezik, az utánpótlásból indulva került az akkor a svéd harmadosztályban szereplő Umeå kispadjára, amelyet rövid időn belül a legjobbak közé vezetett.

„Kilenc évig voltam utánpótlásedző, mielőtt megkaptam az első felnőttcsapatomat, az Umeå-t. Szerencsére minden jól alakult, így gyorsan lépkedtük az osztályokat. 2014-ben kerültünk az első osztályba, erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb.”

Jesper Gustavsson lett a DEAC U20-as csapatának új vezetőedzője Forrás: debka.hu
Jesper Gustavsson lett a DEAC U20-as csapatának új vezetőedzője Forrás: debka.hu

Jesper Gustavsson lett a DEAC U20-as csapatának új vezetőedzője  •  Forrás: debka.hu

Jesper a Debrecenbe szerződésének hátteréről is beszélt, s elmondta, Berényi Sándor szakmai igazgató olyan terveket vázolt fel neki, amelyekre nem tudott nemet mondani.

„Teljes mértékben meggyőzött arról, hogy profi klubhoz írok alá, így nem kellett sokáig gondolkodnom az ajánlaton. Tetszenek az egyesület elképzelései, amelynek az elveivel teljes mértékben azonosulni tudok. Örülök, hogy ismét fiatalokkal dolgozhatok, és annak is, hogy nagy projekt részese lehetek.”

A svéd mester jelen volt az akadémia mádi összetartásán,ahol személyesen is megismerkedhetett kollégáival.

„Kiválóak a körülmények, nyilvánvalóan még kell egy kis idő, hogy összecsiszolódjunk egymással, de ez teljesen természetes, tekintve, hogy sok új edző került a rendszerbe. Mindenki nagyon kedves és szimpatikus, izgatottan várom a közös munkát.Szeretnék valami újat és maradandót alkotni Debrecenben. Nem kis váltás ez nekem, hiszen eddig csak Svédországban dolgoztam. Hosszú éveket töltöttem ugyanabban együttesben, ráadásul a felnőttek között. Kihívásokkal teli út vár rám, de biztos vagyok benne, hogy sikerrel veszem majd az akadályokat.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik