Kosárlabda: izgalmak a fiú kadét országos döntőben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 22:32
Címkék
Még mindig százszázalékos az Alba Fehérvár, simán kikapott a Kiss Lenke KS a Debrecen elleni bravúr után, a Budapesti Honvéd pedig megszerezte első győzelmét a fiú kadét kosárlabdázók országos döntőjének B csoportjában. Az A jelű kvartett nagy esélyese, a Vasas Akadémia is lejátszotta mérkőzéseit, meglepetésre a szombathelyiek elleni győzelem után a Szolnoki Sportcentrumtól kikaptak a fővárosiak. Egyre nagyobb a tét, hiszen megvannak a szombati keresztjáték párosításai.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Péntek reggel folytatódott a fiú kadétbajnokság országos döntője Szolnokon. A második napon ismét hat mérkőzést játszottak a csapatok, ezúttal kettőt a B, négyet az A csoportban.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Péntek reggel folytatódott a fiú kadétbajnokság országos döntője Szolnokon. A második napon ismét hat mérkőzést játszottak a csapatok, ezúttal kettőt a B, négyet az A csoportban.

A Kiss Lenke KS csapata tegnap óriási meglepetésre megverte a debreceni kosárlabdázókat, második mérkőzésén viszont simán kikapott a fehérváriaktól. A fővárosi alakulat jó eséllyel pályázott a csoport második helyére, a lelkesedés azonban csúfos vereségbe torkollott, ugyanis az eddig nyeretlen Budapesti Honvéd együttese könnyedén, 94‒60-ra verte Rosta Balázs legénységét, akik így az utolsó helyről várhatják a szombati folytatást.

 

A második nap rangadóját az Alba Fehérvár játszotta a Debrecen csapata ellen a fiú kadétbajnokság országos döntőjében
A második nap rangadóját az Alba Fehérvár játszotta a Debrecen csapata ellen a fiú kadétbajnokság országos döntőjében

A második nap rangadóját az Alba Fehérvár játszotta a Debrecen csapata ellen a fiú kadétbajnokság országos döntőjében • Fotó: MKOSZ

 

A B jelű kvartett rangadóját délután rendezték: az eddig veretlen Alba Fehérvár csapott össze a vártnál eddig gyengébben muzsikáló Debrecen ellen. Úgy tűnt, a tegnapi pofon felrázta Cserfalvi István tanítványait, hiszen a harmadik negyed végére ötpontos előnyt tudtak kialakítani a hajdúságiak. A végjátékban azonban összekapta magát a tavalyi bajnok, és bravúros játékkal megfordították a mérkőzést, nem is akárhogy, ugyanis 18 ponttal nyerték meg az utolsó felvonást, és 67‒54-re a párharcot.

Az A csoport küzdelmei hozták a mai váratlan meglepetést. A Vasas Akadémia fiataljai az első nap után a péntek reggelt is győzelemmel kezdték, 65‒44-re verték a Szombathelyi SI csapatát, estére viszont úgy tűnt, elfogyott a szufla, Sárosi Bulcsú tanítványai 43‒41-re kikaptak a hazai közönség előtt játszó szolnokiaktól. Aggodalomra azonban nem volt okuk, a fővárosiak ugyanis tudták, a vereséggel is megőrzik első helyüket a csoportban, ez pedig lehetőséget adott arra, hogy pihentessék a kulcsjátékosokat. A kvartett másik mérkőzésein az esti bravúrt bemutató Tisza-parti együttes 65‒50-re alulmaradt az ellen a MAFC ellen, amely a szombathelyiektől szenvedtek 11 pontos vereséget, így a gárdák szorosan zárták az A jelű négyest.

Holnap nagy izgalmakban lesz része a csapatoknak és a sportág kedvelőinek, ugyanis kezdetét veszi a keresztjáték, ami után vasárnap a helyosztó mérkőzések következnek. A szolnoki megméretést megkoronázva a hét utolsó napján az is kiderül, ki lesz az idei év bajnoka.

FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ, SZOLNOK
Második nap
Az A csoport eredményei
Vasas Akadémia‒Szombathelyi SI KA 65‒44 (18‒10, 18‒11, 16‒7, 13‒16)
MAFC‒Szolnoki Sportcentrum 65‒50 (13‒18, 12‒11, 17‒11, 23‒10)
Szombathelyi SI KA‒MAFC 63‒52 (10‒11, 17‒12, 22‒15, 14‒14)
Szolnoki Sportcentrum‒Vasas Akadémia 43‒41 (13‒13, 11‒14, 12‒10, 7‒4)
Az A csoport tabellája:
1. Vasas Akadémia 5 pont, 2. Szombathelyi SI KA 5, 3. MAFC 4, 4. Szolnoki Sportcentrum 4
A B csoport eredményei
Budapesti Honvéd‒Kiss Lenke KS 94‒60 (24‒14, 22‒21, 28‒17, 20‒8)
Alba Fehérvár‒Debreceni KA 67-54 (15‒15, 16‒18, 8‒11, 28‒10)
A B csoport tabellája:
1. Alba Fehérvár 6 pont, 2. Budapesti Honvéd 4, 3. Debreceni KA 4, 4. Kiss Lenke KS 4

A szombati keresztjáték párosításai
Debreceni KA‒Szolnoki Sportcentrum
MAFC‒Kiss Lenke KS
Alba Fehérvár‒Szombathelyi SI KA
Vasas Akadémia‒Budapesti Honvéd

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik