Kosárlabda: Habling Larának nagyon hiányzik a napi rutin

Vágólapra másolva!
2020.04.09. 13:56
Címkék
„Minden hiányzik: a csapattársaim, az edzőim, még azok az edzések is, amelyek után mozogni sem tudtam a fáradtságtól” – mondta a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs 16 éves korosztályos válogatott kosárlabdázója, Habling Lara a klub Facebook-oldalának.

Habling Lara az U16-os Európa-bajnokságon Forrás: FIBA
Habling Lara az U16-os Európa-bajnokságon Forrás: FIBA

Habling Lara az U16-os Európa-bajnokságon • Forrás: FIBA

Habling Lara az U16-os Európa-bajnokságon Forrás: FIBA
Habling Lara az U16-os Európa-bajnokságon Forrás: FIBA

Habling Lara az U16-os Európa-bajnokságon  •  Forrás: FIBA

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs 16 esztendős kosarasára, Habling Larára már a tavalyi, szkopjei U16-os Európa-bajnokság előtt felfigyelt a nemzetközi szaksajtó: a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség honlapjána kontinens legtehetségesebb, legnagyobb perspektíva előtt álló kadét játékosai között emelték ki.

„Először meglepődtem a cikk láttán, de természetesen nagyon megtisztelő” – mondta Lara akkor az akadémia honlapjának.

Az ifjú azóta az NKA−Pécs felnőtt másodosztályban szereplő csapatában 12 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 12,7 pontot átlagolt. Csakúgy, mint az ország többi egyesületében, a pécsi klubedzői, játékosai is otthon töltik idejüket a koronavírus-járvány miatt. Ki jobban, ki rosszabbul viseli a bezártságot. A Rátgéber László vezette nevelőműhely Facebook-oldalának így nyilatkozott Habling:

„Nem is tudom, hol kezdjem... Minden hiányzik az akadémiáról: a csapattársaim, az edzőim, még azok az edzések is, amelyek után mozogni sem tudtam a fáradtságtól. Nagyon rossz a bezártság és a korlátozottság, de most az a lényeg, hogy mihamarabb álljon vissza minden a régi kerékvágásba, ez pedig csak úgy lehetséges, ha betartjuk a szabályokat és otthon maradunk. Hiányzik a társaság és a nagy nyüzsgés. Minden nap edzek, csinálom a programokat, amelyeket az edzőink küldenek. Amikor csak tudok, plusz munkát is végzek, hogy eltereljem a gondolataim a kialakult helyzetről. Minden nap vannak online óráim, amelyek néha több munkával járnak, mint ahogyan azt megszoktam – gyakran délutánig csinálom a feladatokat. De a rendszer egyébként egész jól működik.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik