Kosárlabda: folytatódott a leány serdülő országos nyolcas döntője

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 21:50
Címkék
Folytatódott a leány serdülő kosárlabdázók győri országos nyolcas döntője, a második napon ismét hat mérkőzést játszottak a csapatok. A B csoportban hozta a kötelezőt a Vasas és a Zsíros Akadémia is, az A jelű négyesben pedig újra hengerelt a Csata DSE, ezúttal kétszer is. Ezzel kialakultak a holnapi keresztjáték párosításai.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Péntek reggel ismét pályára léptek Győrben a legjobb hazai serdülő leány kosárlabdázók, ugyanis a kisalföldi városban rendezik a korosztály négynapos országos nyolcas döntőjét. A viadal második napján az A csoportban kettő, a B jelű négyesben pedig négy mérkőzést játszottak a csapatok.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Péntek reggel ismét pályára léptek Győrben a legjobb hazai serdülő leány kosárlabdázók, ugyanis a kisalföldi városban rendezik a korosztály négynapos országos nyolcas döntőjét. A viadal második napján az A csoportban kettő, a B jelű négyesben pedig négy mérkőzést játszottak a csapatok.

A B csoportbanújra hengereltek a Zsíros Akadémia játékosai, akik a tegnapi, Vasas és Pécs elleni bravúr után ma a soproniakat is elverték és ezzel megnyerték csoportjukat, így veretlenül, kiemelt helyről várhatják a holnapi folytatást. A csoport másik pénteki meccsén a tavalyi döntős, Vasas Akadémia fiataljai találkoztak a pécsiekkel. A fővárosiak úgy léptekpályára, hogy tudták, a tegnapi két vereség után idén lemondhatnak a döntőről és a bajnoki címről, hiszen a legjobb esetben is csak a harmadik helyre érhetnek fel a négyesben. Kertész Dávid tanítványai szépíteni szerettek volna a második napon, és ez sikerült is, hiszen szoros meccsen ugyan, de győzött a Vasas 69‒61-re.

 

A Csata DSE együttese tavaly megnyerte a serdülőbajnokságot, idén pedig minden esély megvan a duplázásra
A Csata DSE együttese tavaly megnyerte a serdülőbajnokságot, idén pedig minden esély megvan a duplázásra

A Csata DSE együttese tavaly megnyerte a serdülőbajnokságot, idén pedig minden esély megvan a duplázásra

 

Az a csoportban kétszer is pályára léptek pénteken a csapatok. A Szekszárd, a tegnapi, Csata DSE elleni kudarc után ma a Széchenyi Kosárlabda Akadémiától és a diósgyőriektől is vereséget szenvedett, így az utolsó helyen, nyeretlenül zárta a győri viadal első szakaszát. A Csata DSE kosárlabdázói viszont úgy tűnik, megállíthatatlanok, hiszen csakúgy, mint az első napon, a másodikon is hengereltek, előbb a győrieket verték 40 ponttal, majd a DVTK Akadémia alakulata ellen nyertek 96–31-re, ezzel veretlenül és magabiztosan, első helyen zárták a csoportküzdelmeket.

Holnap nagy izgalmakban lesz része a csapatoknak és a sportág kedvelőinek, ugyanis kezdetét veszi a keresztjáték, ami után vasárnap a helyosztó mérkőzések következnek. A győri megméretést megkoronázva a hét utolsó napján az is kiderül, ki lesz az idei év bajnoka.

LEÁNY SERDÜLŐ ORSZÁGOS DÖNTŐ, GYŐR
Második nap
Az A csoport eredményei
Csata DSE‒Széchenyi KA 75‒35 (24‒7, 9‒16, 18‒7, 24‒5)
DVTK Akadémia‒KSC Szekszárd 72‒65 (18‒15, 13‒18, 23‒22, 18‒10)
Széchenyi KA‒KSC Szekszárd 86‒64 (29‒20, 12‒17, 25‒11, 20‒16)
Csata DSE‒DVTK Akadémia 91‒31 (26‒7, 24‒11, 25‒9, 21‒4)
Az A csoport állása: 1. Csata DSE 6 pont, 2. Széchenyi KA 4, 3. DVTK Akadémia 2, 4. KSC Szekszárd 0
A B csoport eredményei
Vasas Akadémia‒Kosárlabda Akadémia Pécs 69‒61 (13‒22, 20‒14, 20‒12, 16‒13)
Zsíros Akadémia Kőbánya‒Soproni Darazsak Akadémia 77‒72 (19‒16, 17‒15, 19‒18, 22‒23)
A B csoport állása:1. Zsíros Akadémia 6 pont, 2. Soproni Darazsak Akadémia 4, 3. Vasas Akadémia 4, 4. Kosárlabda Akadémia Pécs 4

A szombati keresztjáték párosításai
Vasas Akadémia‒KSC Szekszárd
DVTK Akadémia‒Kosárlabda Akadémia Pécs
Zsíros Akadémia Kőbánya‒Széchenyi KA
Csata DSE‒Soproni Darazsak Akadémia

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik