Kosárlabda: fejlődéskövető-rendszert dolgozott ki a Soproni Darazsak

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 09:00
Címkék
„Rengeteg adatot gyűjtünk össze, ezek alapján olyan információkat kapunk, amelyeket használva az edzőink munkáját segítjük jó irányban tartani. A trénert persze nem lehet elhagyni, csupán teljes képet adunk neki a tanítványairól, és ennek mentén ő egyenként kialakíthatja a fejlesztési tervét” − mesél a Soproni Darazsak Sportakadémia U17-es leánycsapatának vezetőedzője arról a rendszerről, amelynek segítségével még hatékonyabban dolgozhatnak a klubban.

A Soproni Darazsak Sportakadémia január óta infrastruktúrában, eszközökben, sportszakemberekben egyaránt fejlődött, emellett olyan fejlődéskövető-rendszert dolgozott ki, amelynek segítségével még hatékonyabban dolgozhatnak a kosaras lányokkal.

Czukorné Hollós Annáék nem tétlenkednek Forrás: sopronidarazsak.com
Czukorné Hollós Annáék nem tétlenkednek Forrás: sopronidarazsak.com

Czukorné Hollós Annáék nem tétlenkednek  •  Forrás: sopronidarazsak.com

„Cserny Rékával, illetve a szakmai stáb segítségével dolgoztuk ki a szisztémát− kezdi a soproniak U17-es csapatának vezetőedzője, Czirják Szilvia.− A klubvezetés jelezte, igény van a játékosaink tesztelésére, mérésére és vizsgálatára annak érdekében, hogy minél hatékonyabban fejleszthessük őket. A rendszer öt fő paraméteren alapszik, amelyet szerintünk folyamatosan ellenőrizni kell, és amely által komplex képet kapunk a lányokról. Rengeteg adatot gyűjtünk össze, ezek alapján olyan információkat kapunk, amelyeket használva az edzőink munkáját segítjük jó irányban tartani. A trénert persze nem lehet elhagyni, csupán teljes képet adunk neki a tanítványairól, és ennek mentén ő egyenként kialakíthatja a fejlesztési tervét. A mestereken kívül az erőnléti edzők, a gyógytornászok és pszichológusok is ebből kiindulva szabhatják személyre a foglalkozásaikat.”

A fejlesztéseknek, változásoknak természetesen oka van: nyolc hónappal ezelőttúj fejezet kezdődött az akadémiaéletében, hiszen a nevelőműhely államilag elismertté vált. Ezzel együtt új rendszerben folytatódott a szakmai program.

„Nagy megtiszteltetésnek tartottuk, de valójában akkor még nem tudtuk, hogy ez mivel jár. Láttuk, hogy hatalmas lehetőség és biztosak lettünk abban, kemény munkával még magasabb szintre juthatunk. A felelősségünk egyértelműen nagyobb, és az a feladatunk, hogy jól végezzük a dolgunkat. Jelenlegnyolcvannyolc kosarassal huszonhárom szakember foglalkozik nap, mint nap. Felelünk azért, hogy egész Nyugat-Dunántúlon felkutassuk a tehetséges gyerekeket és integráljuk őket a programunkba”− foglalja össze az akadémia szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna.

Ha meg kellene fogalmaznia a klub filozófiáját, azt hogyan tenné?

„A legmagasabb szintre szeretnénk eljuttatni azokat a reménységeinket, akiket felfedezünk. Célunk, hogy elérjék a bennük rejlő maximumot, és megéljék azokat a sikereket, amelyekre a tehetségük predesztinálja őket.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik