M. Sz.  utanpotlassport.hu November végén Baranya megye székhelyén rendezték a fiú junior kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Alba Fehérvár összecsapását. Akkor a pécsiek diadalmaskodtak 77‒69-es arányban, és vették el a címvédő veretlenségét, amelynek egyértelmű volt a célja: a visszavágás.

A 15 éves nigériai Seyi Sodiq Awogbemi volt az Alba Fehérvár hőse a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen Forrás: MKOSZ

A 15 éves nigériai Seyi Sodiq Awogbemi volt az Alba Fehérvár hőse a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen  •  Forrás: MKOSZ

A bizonyítási vágytól fűtve léptek az Alba Regia Sportcsarnok parkettjére a hazaiak, akik nagyszerűen kezdték a találkozót. A 23‒13-as első negyedet követően a másodikat is remekül zárták, a harmadik játékrészben azonban volt egy kisebb megtorpanásuk. Még szerencse, hogy a soraikban tudhatták a 15 éves, nigériai származású Seyi Sodiq Awogbemit, aki vállára vette a csapatot és a győzelem felé repítette őket. A párharc 75‒59-es végeredménnyel zárult, ami nagyszerű elégtétel volt a székesfehérváriaknak. Seyi huszonhét dobott ponttal zárta a rangadót, míg a túloldalon a szerb Vanja Vukas remekelt, aki huszonhármat szórt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG
Alba Fehérvár‒Kosárlabda Akadémia Pécs 75‒59
Alba: Áment, Magda, Kuttor 7 pont, Lukács 10, Takács 6, Kass 7, Nagy 7, Góbi, Molnár 8, Seyi 27, Körmöczi 2, Balsay 1
Pécs: Scherer 9 pont, Bálint 3, Vukas 23, Borsos, Fekete 7, Horváth 2, Dervalics, Vad, Tóth, Herger 2, Balaskó 2, Váits 11

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport