Kosárlabda: élvonal küszöbén a Csata DSE lányai

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 21:51
Címkék
Nagy célokkal vágtak neki az idei szezonnak a Csata DSE női kosárlabdázói. A csapatot kizárólag utánpótláskorú játékosok alkotják, akik az első évüket töltik a felnőtt másodvonalban ‒ nem is akármilyen teljesítménnyel ‒, és közel járnak ahhoz, hogy megvalósítsák álmukat, és jövőre a legmagasabb osztályban szerepeljenek.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu „Remekül teljesít idén a kosárcsapat, annak ellenére, hogy csak utánpótláskorú játékosaink vannak, akik az első évüket töltik a felnőttek között. A szezon előtt bíztam benne, hogy ott leszünk a tabella elején ‒ harcban a feljutásért ‒, de arra nem számítottam, hogy nem sokkal a vége előtt vezetni fogjuk a bajnokságot, ráadásul mindössze egyetlen vereséggel ‒ meséli Tursics Krisztián, a Csata DSE edzője. ‒ A mögöttünk álló csapatnak három veresége van, és őket már legyőztük hazai pályán elég magabiztos különbséggel, így bátran mondom, hogy előnyben vagyunk. Ennek ellenére folyamatosan azt hangoztatom a lányoknak, hogy nem szabad elkényelmesednünk, és folytatnunk kell a kemény munkát, amit év elején elkezdtünk. Ha megfogadják, sikerülhet a feljutás.”Sztrik Martinutanpotlassport.hu „Remekül teljesít idén a kosárcsapat, annak ellenére, hogy csak utánpótláskorú játékosaink vannak, akik az első évüket töltik a felnőttek között. A szezon előtt bíztam benne, hogy ott leszünk a tabella elején ‒ harcban a feljutásért ‒, de arra nem számítottam, hogy nem sokkal a vége előtt vezetni fogjuk a bajnokságot, ráadásul mindössze egyetlen vereséggel ‒ meséli Tursics Krisztián, a Csata DSE edzője. ‒ A mögöttünk álló csapatnak három veresége van, és őket már legyőztük hazai pályán elég magabiztos különbséggel, így bátran mondom, hogy előnyben vagyunk. Ennek ellenére folyamatosan azt hangoztatom a lányoknak, hogy nem szabad elkényelmesednünk, és folytatnunk kell a kemény munkát, amit év elején elkezdtünk. Ha megfogadják, sikerülhet a feljutás.”

Az edző elárulta, hogy a lányoknak heti nyolc edzésen kell részt venniük, ugyanis ez elengedhetetlen feltétele a szintlépésnek. Ez a szám egyébként a legkiemelkedőbb a bajnokságban szereplő csapatok között.

„Úgy voltam vele a tavalyi szezon végén, hogy mindenképpen el kellene indulnunk egy olyan úton, amely esélyt kínál a játékosoknak a feljebb lépésre, és nem kell eligazolniuk ahhoz, hogy komoly szinten sportoljanak, mert ők szeretnek itt lenni. Mindent megteszünk azért, hogy megteremtsük ennek a lehetőségét.”

 

Hengerelnek a Csata DSE fiataljai a felnőttek között Forrás: Facebook
Hengerelnek a Csata DSE fiataljai a felnőttek között Forrás: Facebook

Hengerelnek a Csata DSE fiatal kisárlabdázói a felnőttek között • Forrás: Facebook

 

A pénzügyi feltételek mellett természetesen más szempontoknak is meg kell felelnie a csapatnak, de Tursics Krisztián elmondása szerint a háttérben mindenki azért dolgozik, hogy ezek megvalósuljanak, és amilyen ütemben haladnak a dolgok, ezek rendben is lesznek. Mindemellett a klub csarnokfelújítást is tervez, valamint a nyári időszak alattszeretné megerősíteni a játékoskeretét is.

„Jelenleg négy-öt olyan ember van a gárdában, aki megállná a helyét az élvonalban is, így mindenképpen igazolnunk kell majd új embereket, persze csak a hiányposztokra. Négy külföldivel felálló ellenfelek ellen sajnos kevés lenne ez az állomány, annak pedig nincs építő jellege, hogy bejutunk az A csoportba, és mindenkitől kikapunk, ezért is kell a vérfrissítés.”

Krisztián kitért arra is, hogy nem csak a Csatának vannak centergondjai, hiszen ez hiányposzt Magyarországon.

„Nagyon kevés olyan magyar center van, aki megállja a helyét, és bátran pályára lehet küldeni az élvonalban, legalábbis én így látom. Szeretnénk megoldani ezt a problémát, ezért keresünk egy olyan külföldit, aki beleillik a csapatba, és törekszik arra, hogy minél sikeresebb legyen, és segíteni tudja a többieket.”

Mindezek után arról is szó esett, hogy milyen reális célokkal vághat neki az együttes a következő szezonnak, amennyiben sikerül a feljutás.

„Szeretném, hogy jó csapatunk legyen, és kemény munkával sikerüljön elérni a rájátszást, ami a legrosszabb esetben a nyolcadik helyet jelenti. Nem lenne jó, ha mindjárt azzal telne az első év, hogy folyamatosan vereséget szenvedünk, és a kiesés ellen küzdünk. Nyilván rajtunk, leginkább rajtam fog múlni, hogy milyen eredményesen tudunk felkészülni a ránk váró feladatokra.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik