Sitku Ernő és fia, Márton Forrás: Blikk

Sitku Ernő és fia, Márton  •  Forrás: Blikk

Mindössze 48 éves volt a magyar kosárlabdasport elmúlt 25 évének meghatározó alakja, Sitku Ernő, aki pénteken hunyt el.

A korábbi 149-szeres válogatott az NB I/B-ben szereplő Nyíregyháza szakmai igazgatójaként dolgozott, annál a csapatnál, amelyiknél fia, a 19 éves U20-as magyar válogatott Márton is játszik.

„Felfoghatatlan, hogy apu nincs már közöttünk. Nem tudom szavakba önteni, mit érzek. Reggel még együtt edzettünk, nem gondoltam volna, hogy többet nem találkozunk. Este baráti összejövetelen voltam, amikor szóltak, hogy mi történt. Az emberben ilyenkor tudatosul, ennyi egy élet. Semmi jele nem volt, hogy ez történhet. Apu egészséges volt, ügyelt arra, hogy fizikailag remek állapotban legyen. Igyekszem erős maradni, még ha annyira nehéz is. Nekem kell tartani a lelket a családtagjaimban. A testvéremben, anyukámban és főleg a nagymamámban” – nyilatkozta Sitku Márton a Blikknek.

A fiú elmondta, apja miatt kezdett el kosárlabdázni, és szerette volna, ha büszkévé teszi őt kosarasként. Sitku Ernő négyszeres bajnoknak, kétszeres kupagyőztesnek mondhatta magát, valamint beválasztották a magyar kosárlabdázás halhatatlanjai közé − írja a 24.hu.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport