Kosárlabda: édesapja haláláról beszélt Sitku Márton

Vágólapra másolva!
2020.05.25. 12:42
Címkék
Tragikus hirtelenséggel hunyt el 48 évesen a legendás kosárlabda-játékos, Sitku Ernő pénteken. Fia, az U20-as válogatott Márton nyilatkozott a Blikknek a történtekről.

Sitku Ernő és fia, Márton Forrás: Blikk
Sitku Ernő és fia, Márton Forrás: Blikk

Sitku Ernő és fia, Márton • Forrás: Blikk

Sitku Ernő és fia, Márton Forrás: Blikk
Sitku Ernő és fia, Márton Forrás: Blikk

Sitku Ernő és fia, Márton  •  Forrás: Blikk

Mindössze 48 éves volt a magyar kosárlabdasport elmúlt 25 évének meghatározó alakja,Sitku Ernő, akipénteken hunyt el.

A korábbi 149-szeres válogatott az NB I/B-ben szereplő Nyíregyháza szakmai igazgatójaként dolgozott, annál a csapatnál, amelyiknél fia, a 19 éves U20-as magyar válogatottMártonis játszik.

„Felfoghatatlan, hogy apu nincs már közöttünk. Nem tudom szavakba önteni, mit érzek. Reggel még együtt edzettünk, nem gondoltam volna, hogy többet nem találkozunk. Este baráti összejövetelen voltam, amikor szóltak, hogy mi történt. Az emberben ilyenkor tudatosul, ennyi egy élet. Semmi jele nem volt, hogy ez történhet. Apu egészséges volt, ügyelt arra, hogy fizikailag remek állapotban legyen. Igyekszem erős maradni, még ha annyira nehéz is. Nekem kell tartani a lelket a családtagjaimban. A testvéremben, anyukámban és főleg a nagymamámban”– nyilatkozta Sitku MártonaBlikknek.

A fiú elmondta, apja miatt kezdett el kosárlabdázni, és szerette volna, ha büszkévé teszi őt kosarasként. Sitku Ernő négyszeres bajnoknak, kétszeres kupagyőztesnek mondhatta magát, valamint beválasztották a magyar kosárlabdázás halhatatlanjai közé− írja a 24.hu.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik