Kosárlabda: Dombai Réka és Pusztai Petra is a FIBA-reménységek között

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 16:42
Címkék
Két utánpótláskorú játékos, a 17 éves Dombai Réka és a 20 esztendős Pusztai Petra is felkerült a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) ötfős listájára, amelyen az évad reménységeit sorolják fel a második számú nemzetközi sorozatban, az Euro-kupában.

A nemzetközi szövetség honlapja a magyarok számára igencsak szívmelengető listával állt elő: az Euro-kupa legnagyobb fiatal reménységeit listázták és az ötfős elitalakulatba két korosztályos válogatott kosárlabdázónk is bekerült.

Pusztai Petrát is az Euró-kupa szezon egyik ígéretének tartják Forrás: FIBA
Pusztai Petrát is az Euró-kupa szezon egyik ígéretének tartják Forrás: FIBA

Pusztai Petrát is az Euro-kupa szezon egyik ígéretének tartják  •  Forrás: FIBA

Az egyik „természetesen” a Győr játékosa, Dombai Réka, akit generációja egyik legjobb játékosának aposztrofálnak az egész világon. Több korosztályos Európa-bajnokság All Star-csapatába is bekerült már, részt vett az U19-es és U17-es világbajnokságon. Az előző szezonban fantasztikusan szerepelt a Vasasban, onnan igazolt a nemzetközi porondon is szereplő Győrbe. Az idén pedig azt várják tőle, hogy az Euro-kupában is letegye a névjegyét.

Mellette pedig az utánpótlás-válogatottban szintén kiválóan szereplő Pusztai Petra került be az illusztris társaságba. A DVTK játékosával kapcsolatban kiemelhető, hogy hosszú éveken keresztül megbízható, jó teljesítményt előző együttesében, a ZTE-ben. Az U20-as válogatott egyik vezéregyéniségétől így azt várják, hogy immár miskolci színekben a nemzetközi mérkőzéseken is emlékezetes perceket okozzon.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik