Kosárlabda: Boros Júlia elhagyja a Csatát

Vágólapra másolva!
2020.07.03. 18:17
Címkék
A 17 éves Boros Júlia klubot vált, távozik az NKE-FCSM Csata felnőttélvonalban szereplő kosárlabdacsapatából; arról egyelőre nem szeretne beszélni, melyik első osztályú egyesületbe igazol.

Az NKE-FCSM Csata színeiben tizennégy mérkőzésen lépett pályára a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért első osztályú kosárlabda-bajnokságban a 17 éves Boros Júlia, aki ezeken a mérkőzéseken 9.6 percet, 2.4 pontot, 1 lepattanót, 0.9 gólpasszt átlagolt, amely 2.6-os hatékonysági mutatóhoz volt elegendő.Boros Júlia, aki ezeken a mérkőzéseken 9.6 percet, 2.4 pontot, 1 lepattanót, 0.9 gólpasszt átlagolt, amely 2.6-os hatékonysági mutatóhoz volt elegendő.

Boros Júlia a következő évadban már nem a Csata színeiben kosárlabdázik Forrás: hunbasket.hu
Boros Júlia a következő évadban már nem a Csata színeiben kosárlabdázik Forrás: hunbasket.hu

Boros Júlia a következő évadban már nem a Csata színeiben kosárlabdázik  •  Forrás: hunbasket.hu

„Sajnos befejezetlenül ért véget a liga, ezt nagyon sajnálom. Jól szerepelt a csapat, a lefújás előtt a negyedik helyen álltunk. A felnőtt másodosztályban és a juniorok között egyaránt bizonyíthattam: előbbiben a második pozícióban, utóbbiban pedig veretlenül zártuk az évadot. A célunkat nagyjából elértünk, de utolsó éves U18-asként nagyon szerettem volna szerepelni az országos bajnoki nyolcas döntőn. Szomorú vagyok, mert nem zárhattam le méltó módon az utánpótláséveimet” – értékel a fiatal.

Júlia immár az U20-as válogatottal készül Székesfehérváron, de eddig sem tétlenkedett…

„A karanténidőszakban egyéni képzésen vettem részt Budán. Csapattársam, Lelik Rékaugyanoda jár évek óta, ő egyaránt ajánlotta, emellett nekem is szimpatikus volt az ott zajló szakmai koncepció. Rékával egyébként ketten is dolgoztunk a kényszerpihenő idején, ez külön kihívást jelentett nekem, nagyon élveztem.”

Az ifjú karrierje új állomáshoz érkezett, elhagyja a Csatát.

„A hír igaz, távozom a klubból. Arról viszont egyelőre nem szeretnék beszélni, melyik csapatba igazolok. Úgy érzem, szükségem van a váltásra, a fejlődésem érdekében pedig azt tartottam szem előtt, hogy olyan élvonalban szereplő alakulatba menjek, amelyben akár több szóhoz is juthatok. Szeretném a tudásom legjavát nyújtani, ám arról sem feledkezhetek meg, hogy jövőre érettségizem; a tanulás is nagyon fontos nekem, és erre is nagy hangsúlyt szeretnék fektetni.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik