Kosárlabda: az olaszok nyerték az U16-os Szent István-kupát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 19:34
Címkék
Az olasz Stellazzurra Rome kosárlabda-együttese nyerte a Székesfehérváron rendezett, az U16-os korosztály számára kiírt Szent István-kupát, a döntőben 99–88-ra felülmúlva a spanyol Real Madrid alakulatát. A bronzmérkőzésen a Váradi Attila vezette U16-os magyar válogatott diadalmaskodott, 73–66-ra legyőzve a német Bayern München gárdáját. A négynapos, nyolccsapatos tornán a másik hazai résztvevő, a házigazda Alba Fehérvár a hetedik helyet szerezte meg.

M. Sz.utanpotlassport.hu Hatodik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban az U16-os korosztály nemzetközi kosárlabda-viadalát, a Szent István-kupát, amelyen nyolc fiúegyüttes mérette meg magát két csoportba osztva. Az egyik kvartettbe a házigazda Alba Fehérvár, a spanyol Real Madrid, a német Bayern München és az olasz Virtus Bologna gárdája került, míg a másik négyesben a magyar korosztályos válogatott mellett az olasz Stellazzurra Rome, a szerb KK Mladost Zemun és a román C. S. U-BT Cluj-Napoca alakulata szerepelt. A négynapos torna első három napján csoportmeccseket rendeztek, majd vasárnap a helyosztókat bonyolították le.M. Sz.utanpotlassport.hu Hatodik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban az U16-os korosztály nemzetközi kosárlabda-viadalát, a Szent István-kupát, amelyen nyolc fiúegyüttes mérette meg magát két csoportba osztva. Az egyik kvartettbe a házigazda Alba Fehérvár, a spanyol Real Madrid, a német Bayern München és az olasz Virtus Bologna gárdája került, míg a másik négyesben a magyar korosztályos válogatott mellett az olasz Stellazzurra Rome, a szerb KK Mladost Zemun és a román C. S. U-BT Cluj-Napoca alakulata szerepelt. A négynapos torna első három napján csoportmeccseket rendeztek, majd vasárnap a helyosztókat bonyolították le.

A bronzérmes U16-os magyar válogatott Forrás: MKOSZ
A bronzérmes U16-os magyar válogatott Forrás: MKOSZ

A bronzérmes U16-os magyar válogatott  •  Forrás: MKOSZ

A házigazda Alba Fehérvárral ellentétben – akik 72–60-ra kikaptak a Bayern München csapatától – nagyszerűen kezdett Váradi Attila U16-os legénysége, amely magabiztosan, 71–54-re múlta felül a románokat. A folytatás azonban kevés örömet tartogatott a mieink számára: a székesfehérváriak az Unipol Banca Virtus Bolognától kaptak ki 79–76-ra, míg korosztályos válogatottunk a Stellazzurra Rome együttesével szemben maradt alul 83–63-as eredménnyel.

A tét a harmadik napon még nagyobb volt, hiszen ekkor dőlt el, mely csapatok játszanak a hetedik, ötödik, harmadik és az első helyért. A nyomást azonban csak Váradi Attila fiai bírták, akik 94–73-ra diadalmaskodtak a szerbek ellen. A házigazdák 99–57-re kaptak ki a Real Madrid kiválóságaitól.

A hetedik helyet végül az Alba Fehérvár legénysége, az ötödiket az Unipol Banca Virtus Bologna szerezte meg. A bronzcsatában U16-os válogatottunk diadalmaskodott 73–66-ra a Bayern München ellen, míg a végső győzelmet az olasz Stellazzurra Rome játékosai aratták.

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZENT ISTVÁN-KUPA
1. nap
U16-os magyar válogatott– C. S. U-BT Cluj Napoca 71–54
Alba Fehérvár–Bayern München 60–72
2. nap
Alba Fehérvár– Unipol Banca Virtus Bologna 76–79
U16-os magyar válogatott– Stellazzurra Rome 63–83
3. nap
U16-os magyar válogatott–KK Mladost Zemun 94–73
Alba Fehérvár–Real Madrid 57–99
Helyosztók
7. helyért
Alba Fehérvár– KK Mladost Zemun 74–63
5. helyért
C. S. U-BT Cluj Napoca– Unipol Banca Virtus Bologna 56–80
3. helyért
U16-os magyar válogatott–Bayern München 73–66
1. helyért
Real Madrid– Stellazzurra Rome 88–92

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik