Kosárlabda: a Szekszárd a bajnok a kadét leányoknál

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.12. 17:14
Címkék
Az Atomerőmű-KSC Szekszárd csapata hatalmas meccset játszva hódította el a leány kosarasok kadétbajnoki trófeáját a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezett országos nyolcas döntőn, miután 52−51-re legyőzte az abszolút favoritnak mondható, címvédő Csata DSE alakulatát.

UP-infoBátran kijelenthetjük, hogy a papírformának megfelelően alakult a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezett leány kadétbajnoki országos nyolcas döntő, hiszen az aranyéremért a felsőházi rájátszás első két helyezettje, a tavalyi győztes Csata DSE, valamint az Atomerőmű-KSC Szekszárd küzdhetett meg egymással.UP-infoBátran kijelenthetjük, hogy a papírformának megfelelően alakult a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezett leány kadétbajnoki országos nyolcas döntő, hiszen az aranyéremért a felsőházi rájátszás első két helyezettje, a tavalyi győztes Csata DSE, valamint az Atomerőmű-KSC Szekszárd küzdhetett meg egymással.

A Harsányi Mária vezette leány kadétcsapat lett az országos bajnok Forrás: kscszekszard.hu
A Harsányi Mária vezette leány kadétcsapat lett az országos bajnok Forrás: kscszekszard.hu

A Harsányi Mária vezette leány kadétcsapat lett az országos bajnok  •  Forrás: kscszekszard.hu

Az első tíz percben már-már úgy tűnt, hogy a Tursics Sándor vezette Csata utcaiak könnyed diadalt aratnak: Krasovec Lili rögtön egy három- és egy kétpontossal nyitott, ráadásul Rakita Lili is hatékony játékot mutatott a maga hét pontjával. Az első negyedben a budapestiek nagy előnyre tettek szert (18−6).

A második felvonásban éledezni látszott Harsányi Mária alakulata. Mi több, közel állt ahhoz, hogy rögvest megfordítsa a találkozót. Ez a rendkívüli csapatösszhang mellett annak is betudható volt, hogy Miklós Melinda tizenkét pontot szórt ebben a játékrészben. A fordításhoz nem, a felzárkózáshoz viszontelegendő volt a szekszárdiak igyekezete; 26−24 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A budapestiek már a második tíz percben sem tudtak mit kezdeni Miklóssal, a harmadikban pedig még kevésbé boldogultak vele. A szekszárdi lány egészen 26 pontig jutott a negyedben ez pedig egészen pontosan kétszer annyi volt, mint a többi lánynak az együttesben. A tolnaiak tehát 39−32-es vezetéssel fordulhattak a záróetapra.

Négy perccel a vége előtt még tartották előnyüket Harsányiék, hét ponttal jártak a címvédő előtt (47−40). Ekkor jött Rakita és Balogh Liza hárompontosa, ezzel egy pontra kapaszkodott a Csata egy perccel az utolsó sípszó előtt. Telegdy Zsófia büntetőt harcolt ki, és mind a kettőt értékesítette, egy pontta már Tursicsék vezettek. Majd Rakita dobhatott kettőt, és ő sem hibázott. Harminc másodperc maradt, amikor Renczes Rebekakét büntetőjével ismét egészen szoros lett az állás. Az időkérés után ismét jött Miklós egy közeli kísérlettel, amit nem lehetett blokkolni, megint a Szekszárd vezetett eggyel.

Tursics Sándor időt kért az utolsó támadás előtt, ugyanakkor az újabb fordítás elmaradt, miután Toman Petra kihagyta a kétpontost. Az Atomerőmű-KSC Szekszárd tehát hatalmas bravúrt vitt véghez azzal, hogy 52−51-re legyőzte az abszolút favoritnak mondható Csata DSE együttesét.

LEÁNY KADÉTBAJNOKI ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, PÉCS
A döntő eredménye
Atomerőmű-KSC Szekszárd−Csata DSE 52−51 (8−18, 18−8, 15−6, 13−19)
Végeredmény
3. Vasas Akadémia, 4. DVTK Akadémia, 5. Kosárlabda Akadémia Pécs, 6. Soproni Darazsak Akadémia, 7. Bajai NKK, 8. Széchenyi KA

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik