UP-infoBátran kijelenthetjük, hogy a papírformának megfelelően alakult a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezett leány kadétbajnoki országos nyolcas döntő, hiszen az aranyéremért  a felsőházi rájátszás első két helyezettje, a tavalyi győztes Csata DSE, valamint az Atomerőmű-KSC Szekszárd küzdhetett meg egymással.

A Harsányi Mária vezette leány kadétcsapat lett az országos bajnok Forrás: kscszekszard.hu

A Harsányi Mária vezette leány kadétcsapat lett az országos bajnok  •  Forrás: kscszekszard.hu

Az első tíz percben már-már úgy tűnt, hogy a Tursics Sándor vezette Csata utcaiak könnyed diadalt aratnak: Krasovec Lili rögtön egy három- és egy kétpontossal nyitott, ráadásul Rakita Lili is hatékony játékot mutatott a maga hét pontjával. Az első negyedben a budapestiek nagy előnyre tettek szert (18−6).

A második felvonásban éledezni látszott Harsányi Mária alakulata. Mi több, közel állt ahhoz, hogy rögvest megfordítsa a találkozót. Ez a rendkívüli csapatösszhang mellett annak is betudható volt, hogy Miklós Melinda tizenkét pontot szórt ebben a játékrészben. A fordításhoz nem, a felzárkózáshoz viszont elegendő volt a szekszárdiak igyekezete; 26−24 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A budapestiek már a második tíz percben sem tudtak mit kezdeni Miklóssal, a harmadikban pedig még kevésbé boldogultak vele. A szekszárdi lány egészen 26 pontig jutott a negyedben ez pedig egészen pontosan kétszer annyi volt, mint a többi lánynak az együttesben. A tolnaiak tehát 39−32-es vezetéssel fordulhattak a záróetapra.

Négy perccel a vége előtt még tartották előnyüket Harsányiék, hét ponttal jártak a címvédő előtt (47−40). Ekkor jött Rakita és Balogh Liza hárompontosa, ezzel egy pontra kapaszkodott a Csata egy perccel az utolsó sípszó előtt. Telegdy Zsófia büntetőt harcolt ki, és mind a kettőt értékesítette, egy pontta már Tursicsék vezettek. Majd Rakita dobhatott kettőt, és ő sem hibázott. Harminc másodperc maradt, amikor Renczes Rebeka két büntetőjével ismét egészen szoros lett az állás. Az időkérés után ismét jött Miklós egy közeli kísérlettel, amit nem lehetett blokkolni, megint a Szekszárd vezetett eggyel.

Tursics Sándor időt kért az utolsó támadás előtt, ugyanakkor az újabb fordítás elmaradt, miután Toman Petra kihagyta a kétpontost. Az Atomerőmű-KSC Szekszárd tehát hatalmas bravúrt vitt véghez azzal, hogy 52−51-re legyőzte az abszolút favoritnak mondható Csata DSE együttesét.

LEÁNY KADÉTBAJNOKI ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, PÉCS
A döntő eredménye
Atomerőmű-KSC Szekszárd−Csata DSE 52−51 (8−18, 18−8, 15−6, 13−19)
Végeredmény
3. Vasas Akadémia, 4. DVTK Akadémia, 5. Kosárlabda Akadémia Pécs, 6. Soproni Darazsak Akadémia, 7. Bajai NKK, 8. Széchenyi KA

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport