Kosárlabda: a Csatában a terhelési egyensúly megtartására törekednek

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 17:01
Címkék
Négy junior és két kadétkorú kosaras kezdhetett el dolgozni a Ludovika-FCSM Csata nő élvonalban szereplő együttesében; Bódi Ferenc edzővel beszélgettünk arról, milyen szisztéma mentén szerepelnek a fiatalok a klub csapataiban.

Finoman fogalmazva sem jött jól a Csata DSE junior leány kosárlabdacsapatának az, hogy a legutóbbi bajnokságot idő előtt lefújták a koronavírus-járvány miatt; az együttes 24 meccset nyert egyhuzamban, így veretlen maradt. Az alakulat hat fiatalja, a 17 éves Balogh Liza, Farkas Szonja (16), Gyöngyösi Janka (16), Rakita Lili (17), Strausz Edina (15) és Toman Petra (15) immár a Tursics Krisztián vezette NB I/A csoportban szereplő együttessel, a Ludovika-FCSM Csatával készül. Sőt, felkészülési meccsen mindahányan bizonyíthattak is már.Balogh Liza, Farkas Szonja (16), Gyöngyösi Janka (16), Rakita Lili (17), Strausz Edina (15) és Toman Petra (15) immár a Tursics Krisztián vezette NB I/A csoportban szereplő együttessel, a Ludovika-FCSM Csatával készül. Sőt, felkészülési meccsen mindahányan bizonyíthattak is már.

A Ludovika-FCSM Csata fiataljai Forrás: csatabasketball.hu
A Ludovika-FCSM Csata fiataljai Forrás: csatabasketball.hu

A Ludovika-FCSM Csata fiataljai  •  Forrás: csatabasketball.hu

„A kialakult helyzet miatt több klubnak is szerényebb körülmények között kell nekivágnia az új kiírásnak− kezdi az élvonalbeli csapat másodedzője, Bódi Ferenc, aki a Csata több utánpótlás-alakulatában egyaránt tevékenykedik trénerként. − Ennek én kifejezetten örülök, mert szeretem, ha a feltörekvő, fiatal, tehetséges és ambiciózus sportolók lehetőséghez jutnak a legmagasabb szinten. Meggyőződésem, hogy ily módon lehet a legjobb perspektívát adni a gyerekeknek. A lányok szépen alkalmazkodnak, és próbálják felvenni azt a ritmust, amely jóval gyorsabb, mint amihez hozzászoktak.”

Persze adódik a kérdés: ha a junioregyüttes zöme a felnőttmezőnyben szerepel, kik képviselik a Csatát az U18-as bajnokságban és az NB I/B-ben?

„Ahogyan őket, úgy a náluk kisebbeket is próbáljuk felfelé játszatni, meg kell találni azt a fajta terhelési egyensúlyt, amely ideális nekik. Kettős terhelést tehát minden korosztályban kapnak a lányok nálunk, ennél többet nem javaslok, noha a mérkőzések sokasága miatt ez néha elkerülhetetlen. Arra figyelünk, hogy az országos bajnoki nyolcas döntőben mindenki szerepelhessen a saját korcsoportjában, hiszen senkitől nem szeretnénk elvenni az ezzel járó élményt.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik