Kosárlabda: a Csata DSE nyerte a leány serdülőbajnokságot

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 21:54
Címkék
Véget ért Győrött a leány serdülő kosárlabdázók országos döntőjének utolsó napja. A fináléban a Csata DSE együttese magabiztosan nyert a Zsíros Akadémia Kőbánya gárdája ellen, így megvédte a címét. A bronzérmes a Soproni Darazsak Akadémia lett.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huVéget ért Győrben a leány serdülő kosárlabdázók országos döntőjének utolsó napja, amelyen az érmekért, valamit a helyezésekért küzdöttek a csapatok.Krasznai Bence –utanpotlassport.huVéget ért Győrben a leány serdülő kosárlabdázók országos döntőjének utolsó napja, amelyen az érmekért, valamit a helyezésekért küzdöttek a csapatok.

A hetedik helyért a KSC Szekszárd alakulata lépett pályára a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen. Gyakorlatilag végig a Szekszárd dominált, s ezt mutatja az is, hogy nem vesztett el egyetlen negyedet sem: 24−13, 24−16, 21−11, 18−14. A végeredmény 87−54 lett a tolnaiak javára. A sikerhez Holcz Rebeka parádéja is kellett. A fiatal lány 34 pontot és 17 lepattanót szerzett a találkozón.

A Csata DSE lányainak (fehérben) a Sopron ellen is meg kellett szenvedniük a címvédésért
A Csata DSE lányainak (fehérben) a Sopron ellen is meg kellett szenvedniük a címvédésért

A Csata DSE lányainak (fehérben) a Sopron ellen is meg kellett szenvedniük a címvédésért

A Vasas Akadémia együttese nézett farkasszemet a DVTK Akadémia lányaival az ötödik helyért. A miskolciak elhúztak az első negyedben (19−6), de erre mindent elsöprő pasaréti válasz érkezett a második játékrészben (37−15). A DVTK megnyerte a harmadik tíz percet 21−18-ra, de ez nem volt elegendő a hátrány ledolgozásához. A Vasas végül 77−64-re győzött.

A hazai pályán versenyző Széchenyi KA gárdája küzdött meg a Soproni Darazsak Akadémia klubjával a bronzéremért. Az első két játékrészt magabiztosan uralta; mindkettőt 20−15-re húzta be. Azonban a harmadik negyedben elaludt a csapat, s tíz perc alatt (24−6) máris nyolc pontos előnyre tett szert a Sopron (54−46). Hiába ébredtek fel győriek a záró etapra, s nyertek 18−12-re; ez már nem volt elég a győzelemhez, így a dobogó harmadik fokára a Soproni Darazsak állhattak fel.

A fináléban a címvédő Csata DSE találkozott a nyolcas döntőben újoncnak számító Zsíros Akadémia Kőbánya alakulatával. A budapesti rangadón tulajdonképpen a papírforma érvényesült, hiszen a Csata a tőle már jól megszokott meggyőző játékkal egy negyedet sem vesztett el. Végül 78−54-es sikerrel harcolta ki az újabb országos bajnoki címet, ami jelen esetben címvédést is jelent.

Tursicsné Iván Krisztina, a Csata DSE serdülő leányainak vezetőedzője így vélekedett a történtekről:

„Sokkal nehezebb volt az elődöntő a Sopron ellen, mivel az egész szezonban nem játszottunk olyan rosszul, mint akkor. Pocsék volt a dobószázalékunk. Szerencsére a fináléban már azt hoztuk, amit tudunk. Erőnlétben felettünk jár a Kőbánya, viszont technikailag mi voltunk a jobbak, és ma este ez döntött.Farkas Szonja lett a torna legértékesebb játékosa, s ennek különösen örülök, mivel bokasérülést szenvedett három héttel ezelőtt. Nagyon akart és küzdött. Büszke vagyok rá és az egész csapatra. Rengeteget dolgoztak a lányok egész évben. Úgy érzem, megérdemelten nyerték meg az országos döntőt.”

LEÁNY SERDÜLŐ ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, GYŐR
A helyosztók
A 7. helyért: KSC Szekszárd-Kosárlabda Akadémia Pécs 87-54 (24-13, 24-16, 21-11, 18-14)
Az 5. helyért: Vasas Akadémia-DVTK Akadémia 77-64 (6-14, 37-15, 18-21, 16-9)
A bronzéremért: Soproni Darazsak Akadémia-Széchenyi KA 66-64 (15-20, 15-20, 24-6, 12-18)
Az országos bajnoki címért: Csata DSE-Zsíros Akadémia Kőbánya 78-54 (16-12, 18-10, 26-14, 18-18)

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik