Kosárlabda: a 7. helyért játszhat leány U16-os válogatottunk az Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.08.24. 17:15
Címkék
„Így nem lehet elkezdeni egy mérkőzést. Nem az első eset, hogy megilletődve nyitunk. Ennek oka nagy részt a rutintalanság, illetve, hogy a lányok sokszor túlzottan izgulnak”‒ fakadt ki a csehek ellen elveszített negyeddöntő-mérkőzés után Mészárosné Kovács Andrea, a magyar U16-os kosárlabda-válogatott vezetőedzője. Nos, az 5-8. helyért vívott pénteki párharcot az oroszok ellen ismét vereséggel zárta a csapat, ám ezúttal a magabiztos kezdés után a végjátékban fogyott el az erő. Így szombaton a 7. helyért játszik a magyar csapat a kaunasi Európa-bajnokságon.

M. Sz.utanpotlassport.hu Az 5-8. helyért zajló küzdelmek első mérkőzése várt a magyar leányválogatottra pénteken a kaunasi U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon, ami azt jelentette, hogy a győztes a szombati záró napon az 5. helyért játszhat, míg a találkozót elveszítő gárda a 7. pozícióért mérkőzhet meg.M. Sz.utanpotlassport.hu Az 5-8. helyért zajló küzdelmek első mérkőzése várt a magyar leányválogatottra pénteken a kaunasi U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon, ami azt jelentette, hogy a győztes a szombati záró napon az 5. helyért játszhat, míg a találkozót elveszítő gárda a 7. pozícióért mérkőzhet meg.

A magabiztos első félidő után könnyed vereséget szenvedett a magyar U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball
A magabiztos első félidő után könnyed vereséget szenvedett a magyar U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball

A magabiztos első félidő után sima vereséget szenvedett a magyar U16-os válogatott  •  Forrás: fiba.basketball

„Cél az ötödik hely”‒ ezzel a jelmondattal vonultak pályára Mészárosné Kovács Andrea tanítványai az oroszok ellen, és sokáig úgy is tűnt, sikerül is teljesíteni a célkitűzést. A mieink remekül vették fel a ritmust a mérkőzés elején, alig volt különbség a két együttes között (14‒15). A második negyedben el is jött a nagy fordulat: parádés teljesítménnyel nemcsak megfordították a mérkőzést Galántai Almáék,hanem el is léptek öt ponttal a szünetig. (32‒27).

A fordulás után nagyjából két percig nem esett kosár, majd egy eladott labdából egy triplányira zárkózott fel az orosz csapat. Habling Lara szép triplával kettőzte meg az előnyt, ettől azonban ahelyett, hogy megnyugodtak volna, kapkodni kezdtek a magyar lányok, s az oroszok egy villámgyors 6‒0-ás periódussal egyenlítettek. Megzavarodott, szétesett a csapat, támadásban tanácstalanná vált. Zsinórban 13 orosz pont után Dombai Réka vetett véget kosárcsendünknek betörésből, de ez sem segített már, hiszen az ellenfél a harmadik negyedben 21 pontot verve a mieinkre gyakorlatilag el is döntötte a meccset (37‒53). A záróetapot egy 7‒0-ás két perccel kezdve 20 pont fölé növelte előnyét az orosz csapat, ami után már nem volt visszaút. Mészárosné Kovács Andrea játékosai 76‒52-re kikaptak, így szombaton a hetedik helyért mérkőznek meg délután fél kettőkor, a lengyel-francia találkozó vesztesével.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAUNAS
5-8. helyért. Oroszország‒Magyarország 76‒52 (15‒14, 12‒18, 26‒5, 23‒15)
A magyar válogatott: Keita -, Galántai 11/3, Dombai 10, Madár 10, Vég-Dudás 1. cserék: Habling 3/3, Szerencsés 6, Vincze 6, Rakita -, Boros -, Dénes 3, Kuncz 2. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik