Kosár: U16-os sztárcsapatok a Szent István-kupáért, Fehérváron

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.31. 14:34
Címkék
Európa U16-os fiú kosárlabdájának a gigászai érkeznek Székesfehérvárra, hogy elhódítsák a Szent István-kupát. Erre két hazai csapatnak, az Alba Fehérvárnak és az U16-os válogatottnak is van esélye. Többek között a Real Madriddal, a Barcelonával és a Bayern Münchennel kell szembenézniük.

UP-info Hatodik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron Európa egyik legrangosabb fiú U16-os utánpótlás-tornáját, a Szent István-kupát. A csütörtöktől vasárnapig tartó küzdelemben nyolc együttes két csoportban kezd, majd a helyosztókkal zár.UP-info Hatodik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron Európa egyik legrangosabb fiú U16-os utánpótlás-tornáját, a Szent István-kupát. A csütörtöktől vasárnapig tartó küzdelemben nyolc együttes két csoportban kezd, majd a helyosztókkal zár.

Érkezik a spanyol elit, a Barcelona és a Real Madrid, továbbá két német óriás, a Bayern München és az Alba Berlin együttese. Törökországból itt lesz az Anadolu Efes, míg Szerbiából a Mega Bemax. A magyar csapatok közül az Alba Fehérvár és az U16-os válogatott indul.

 

Az fiú U16-os magyar válogatott idén is találkozik Európa óriásaival
Az fiú U16-os magyar válogatott idén is találkozik Európa óriásaival

Az fiú U16-os magyar válogatott idén is találkozik Európa óriásaival

 

Az ötéves múltra visszatekintő torna állandó vendége a két magyar csapat mellett a Bayern München és a Real Madrid. Utóbbi az eddigi öt kiírásból négyszer diadalmaskodott, és most háromszoros címvédőként érkezik Fehérvárra. A királyi gárda egyetlen döntőbeli vereségét 2014-ben, a Vanja Marinkovics vezette, belgrádi Partizan ellen szenvedte el. Soraiban olyan tehetségeket is felvonultatott, mint a szlovén Luka Doncsics, aki az első, 2013-as, akkor még U18-as torna legértékesebb játékosa volt (13 évesen).

A házigazda, a Matthieu Donnard irányította Alba Fehérvár az A csoportban a Barcelonával, a Mega Bemax-al és az Alba Berlinnel méri össze tudását, míg a Váradi Attila vezette U16-os fiú válogatott a B-jelű négyesben a Real Madriddal, a Bayern Münchennel és az Anadolu Efes-szel mérkőzik meg.

Mészáros Lajos,a szövetség szakmai és utánpótlás-bizottságának elnöke szerint is nagyon nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak, hiszen kétségkívül Európa legjobb alakulatai ellen lép pályára:
„Habár nem tudjuk, hogy milyen erőt képviselnek az ide érkező csapatok, annyi biztos, hogy nagyon jó szerkezetekkel és magas játékosokkal kell majd szembenéznünk. A mostani korosztályos válogatottról tudni kell, hogy még nem a legjobb, sokat kell fejlődnie, erősödnie, viszont tapasztalatszerzésnek több mint tökéletes ez a torna.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik