Kosár: négy vezetőedző a kadét-fiúbajnokság rájátszásának esélyeiről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 14:01
Címkék
Kezdődik a fiú kadét kosárlabdázók rájátszása. A négy legesélyesebb alakulat a Szombathelyi SI KA, az Alba Fehérvár, a Vasas Akadémia és a Debreceni KA. A vezetőedzők honlapunknak kifejtették, milyen várakozásokkal vágnak az újabb feladatnak.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA fiú kadét kosárlabdázók rájátszásának mezőnye teljes lett, kezdődik a küzdelem az országos döntőbe jutásért. Az Alba Fehérvár és a Szombathelyi SI KA mellett, a Vasas Akadémia és a Debreceni KA is jó eséllyel fut a megméretésnek,hiszen ők alkották a keleti és nyugati alapszakasz élmezőnyét.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA fiú kadét kosárlabdázók rájátszásának mezőnye teljes lett, kezdődik a küzdelem az országos döntőbe jutásért. Az Alba Fehérvár és a Szombathelyi SI KA mellett, a Vasas Akadémia és a Debreceni KA is jó eséllyel fut a megméretésnek,hiszen ők alkották a keleti és nyugati alapszakasz élmezőnyét.

Közülük a legrosszabb helyzetben talán a Debrecen van, de nem azért, mert gyengébb erőt képvisel. Rengeteg sérülés hátráltatja a csapatot, erről is beszél a kadétok vezetőedzője, Cserfalvi István:
„Nem vagyunk jó formában. Hat éve dolgozom az alakulattal, ez idő alatt nem volt még precedens arra, hogy négy meghatározó játékosunk is nagyon komoly sérüléssel bajlódik. Állnak műtét előtt vagy után. Csonttörések, szalagszakadások . Ott tartunk, hogy tizennégy éves kosarasokat kell felhoznunk a kadétcsapatba. Ennek ellenére úgy látom, van esélyünk a legjobb hatban végezni. Mindenképpen szeretnénk részt venni az országos döntőn. Tudni kell, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny. Az Alba Fehérvár az a gárda, amely a többieknél meghatározóbb erőt képvisel. Ha bárki le akarja győzni őket, akkor komolyan össze kell szednie magát.”

 

Több edző szerint is az Alba Fehérvár kadétcsapata a legesélyesebb a mezőnyben
Több edző szerint is az Alba Fehérvár kadétcsapata a legesélyesebb a mezőnyben

Több edző szerint is az Alba Fehérvár kadétcsapata a legesélyesebb a mezőnyben

 

A négy esélyes közül az egyetlen olyan alakulat, amely nem indult el az U16-os EYBL-tornán, az a Szombathely. Ebben a korosztályban ez nagy hátránynak számítana, azonban a csapat igyekezett minél több külföldi csapat ellen bizonyítani felkészülési mérkőzésen.

Simon Bence, a korosztályos együttes vezetőedzője összegezte az esélyeiket:
„Jól sikerült a felkészülésünk, próbáltunk több külföldi edzőmeccset játszani. Kellőképpen felpörögtünk, viszont kemény és kiegyenlített a mezőny. Nem kérdés, hogy célunk a döntőbe jutás. Öt győzelmet és egy vereséget hoztunk magunkkal az alapszakaszból, így az esélyeink jók. Viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy ebben a korosztályban a játékosok fejlődése az elsődleges.”

Sárosi Bulcsú, a Vasas akadémia kadétjainak vezetőedzője kifejtette, nekik az a legfontosabb, hogy a fiúkat felkészítsék a junior-korosztályban való helytállásra:
„Természetesen szeretnénk éremért küzdeni, nekünk azonban az a legfontosabb, hogy azok a kosarasok, akik jövőre fellépnek a juniorba, könnyedén megfeleljenek a magasabb igényeknek. Talán az Alba Fehérvár emelkedik ki a mezőnyben, nehéz lesz őket megállítani. El kell ismerni, kiváló munkát végeznek.”

Pethő Ákos, az Alba Fehérvár vezetőedzője elmondta, hogy Székesfehérváron nagyon jó esélyeket látnak a rájátszás előtt. Kisebb betegségek gátolják a csapatot, de mindenképpen szeretnének a legjobb négy közé kerülni. Az, hogy ott mi történik, megjósolhatatlan, mint ahogy az is, melyik lesz az a hat csapat, amely egyenes ágon továbbjut. A nagy ellenfelük a Debreceni KA, a Vasas Akadémia és a Szombathely.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik